США оголосили про пакет допомоги Україні в розмірі 2,5 млрд доларів: що відомо
Категорія
Світ
Дата публікації

США оголосили про пакет допомоги Україні в розмірі 2,5 млрд доларів: що відомо

США оголосили про пакет допомоги Україні в розмірі 2,5 млрд доларів: що відомо
Джерело:  online.ua

У Пентагоні підтвердили підготовку для України нового пакету військової допомоги у розмірі 2,5 млрд доларів.

Джерело: сайт Міноборони США

Що відомо про новий пакет військової допомоги Україні від США

Зазначається, що у новий військовий пакет увійдуть додаткові боєприпаси для систем HIMARS і NASAMS, а також, як і очікувалось раніше, 90 бойових машин піхоти Stryker з 20 мінними катками і 59 БМП Bradley з 590 протитанковими ракетами TOW і 295 тисячами боєприпасів калібру 25 мм.

Україна також отримає від США 8 систем ППО Avenger, 53 протимінних захищених від засідок автомобілів (MRAP), 350 високомобільних багатоцільових колісних транспортних засобів (HMMWV), 20 тисяч 155-мм артилерійських снарядів; приблизно 600 високоточних 155-мм артилерійських снарядів, 95 тисяч 105-мм артилерійських снарядів і приблизно 11,8 тисячі 120-мм мінометних мін.

До пакету також увійдуть 12 машин постачання боєприпасів, 6 командно-штабних машин, 22 тактичні машини для буксирування зброї, високошвидкісні протирадіаційні ракети (HARM), близько двох тисяч протитанкових ракет, понад 3 мільйони боєприпасів для стрілецької зброї, саперне обладнання для розчищення загороджень, протипіхотні боєприпаси Claymore, прилади нічного бачення, запасні частини та інше польове обладнання.

Однак, в новому пакеті не має ракет більшої дальності ATACMS та танків Abrams.

Нещодавні повітряні атаки Кремля на об'єкти критичної інфраструктури України знову демонструють руйнівні наслідки жорстокої війни Росії. Цей пакет надає додаткові боєприпаси NASAMS та системи ППО Avenger, щоб допомогти Україні протистояти низці загроз ближнього та середнього радіусу дії та зміцнити ешелоновану протиповітряну оборону, - наголосили в Пентагоні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?