США та Німеччина не змогли домовитись з приводу поставок танків Україні — CNN
Категорія
Політика
Дата публікації

США та Німеччина не змогли домовитись з приводу поставок танків Україні — CNN

США та Німеччина не змогли домовитись з приводу поставок танків Україні — CNN
Джерело:  online.ua

Новопризначений очільник Бундесвера Борис Пісторіус та глава Пентагону Ллойд Остін провели переговори щодо передачі танків Україні, однак не змогли досягти домовленностей щодо поставок.

Джерело:   CNN

Що відомо про переговори США та Німеччини стосовно танків для України

Вказано, що зустріч очільників Міноборони двох країн пройшла напередодні засідання "Рамштайну", яке відбудеться сьогодні в Німеччині й присвячене наданню військової підтримки Україні.

Офіційні особи США, знайомі з ситуацією, повідомили, що питання танків ще не вирішене перед зустріччю в п’ятницю, і "було б дивно, якби Німеччина передумала, попри тиск Ллойда Остіна, - повідомили журналісти телеканалу із посиланням на власні джерела.

Хоча, як повідомило неназване джерело, перед зустріччю Остіна з Пісторіусом у Вашингтоні були "дуже оптимістичні та впевнені, що досягнуть прогресу" в питанні передачі танків.

Зазначимо, що у п'ятницю, 20 січня, має відбутись восьма зустріч у форматі "Рамштайн".

На порядку денному надання додаткової військової допомоги Україні на тлі загрози нового наступу РФ.
Зокрема, союзники можуть домовитись про постачання танків Leopard 2.

Перші танки західного зразка Україна отримає від Великої Британії. Прем'єр-міністр Ріші Сунак оголосив про передачу ескадрону танків Challenger 2. Крім того, анонсовано постачання 30 САУ AS90, броньованих машин Bulldog та 600 ракет Brimstone.

Франція розглядає можливість постачання Україні сучасних танків Leclerc. У такий спосіб французький уряд має намір допомогти Німеччині зважитися на аналогічну допомогу українським силам у вигляді відправки Leopard.

Додаткові системи протиповітряної оборони є критично важливою потребою для захисту українського неба.

Естонія анонсувала рекордну допомогу на 113 млн євро: 155-мм та 122-мм гаубиці, тисячі снарядів та вантажівок до них, понад сотню протитанкових гармат Carl-Gustav та понад тисячу одиниць боєприпасів до них.

10 січня Канада оголосила, що придбає та поставить в Україну систему ППО NASAMS. Пізніше стало відомо про передачу 200 бронетранспортерів Senator.

Данія готова передати Україні самохідні артилерійські установки CAESAR. Планується відправка для потреб ЗСУ 19 гаубиць.

Польща обіцяє новий пакет допомоги, який міститиме зенітні гармати С-60, 155-мм гаубиці "КРАБ" та боєприпаси до них.

У Литві анонсували постачання десятків зенітних установок L-70, боєприпасів та двох вертольотів Мі-8.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?