РФ хоче використати українські ЗМІ для проведення ІПСО — ГУР
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ хоче використати українські ЗМІ для проведення ІПСО — ГУР

РФ хоче використати українські ЗМІ для проведення ІПСО — ГУР
Джерело:  online.ua

Головне управління розвідки Міністерства оборони України попереджає, що російська влада намагається використовувати українських журналістів для проведення інформаційно-психологічних операцій.

Джерело: Фейсбук-сторінка ГУР Міноборони України

РФ планує масове поширення фейкових новин через українські медіа

За словами українських розвідників, найближчим часом буде відбуватися комплексне та масштабне вкидання ворогом фейкових новин, яке здійснюватиметься із залученням усього спектру сучасних інформаційних засобів та спрямоване на підрив довіри до України з боку міжнародних партнерів.

За оцінками воєнної розвідки України, спецслужби країни-агресора планують від імені популярних західних видань звертатися до українських журналістів із пропозиціями надавати інформацію про стан української економіки, політичну ситуацію в державі та діяльність Збройних сил України, - йдеться в повідомленні.

ГУР Міноборони України звертає увагу на те, що російські спецслужби у такий спосіб намагаються зменшити масштаби військової допомоги Україні з боку міжнародних партнерів.

Окрім того, російська влада намагається зібрати нові дані про Збройні сили України та військово-промисловий комплекс нашої країни

Закликаємо журналістську спільноту уважно перевіряти джерела, з яких надходять пропозиції про співпрацю, - звертається до українських журналістів керівництво ГУР Міноборони.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?