РФ 5 грудня зазнала найбільш стратегічно значущих провалів у захисті сил — розвідка Британії
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ 5 грудня зазнала найбільш стратегічно значущих провалів у захисті сил — розвідка Британії

РФ 5 грудня зазнала найбільш стратегічно значущих провалів у захисті сил — розвідка Британії
Джерело:  online.ua

Розвідка Великої Британії зробила припущення, що російські окупанти, цілком можливо, тимчасово перекинуть важкі бомбардувальники на аеродроми розосередження після вибухів на авіабазі Енгельс у Саратовській області та на аеродромі Дягілєво під Рязанню.

Джерело: Твіттер-сторінка Міноборони Великої Британії

РФ може розосередити бомбардувальники - розвідка Британії

Російське командування, ймовірно, спробує виявити і накласти жорсткі санкції на російських офіцерів, які вважаються відповідальними за допущення цього інциденту, - вважають британські розвідники.

Варто звернути увагу на те, що саме ці літаки беруть участь у ядерному стримуванні країни-агресорки, а також часто їх використовують з метою запуску звичайних крилатих ракет по Україні.

Окрім того, наголошується що Енгельс залишається ключовою оперативною базою дальньої авіації Росії на заході країни, де базується понад 30 важких бомбардувальників.

За словами британських розвідників, об'єкти знаходяться набагато глибше на території Росії, ніж попередні місця вибухів. Що важливо розуміти, Енгельс розташований більш ніж за 600 км від території, контрольованої Україною.

Причини вибухів не підтверджені. Однак, якщо Росія визнає ці інциденти навмисними атаками, вона, ймовірно, розглядатиме їх як одні з найбільш стратегічно значущих провалів у захисті сил із моменту її вторгнення в Україну, - наголошує Міноборони РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?