Китай може розпочати війну проти Тайваню — Держдеп США
Категорія
Світ
Дата публікації

Китай може розпочати війну проти Тайваню — Держдеп США

Китай може розпочати війну проти Тайваню — Держдеп США
Джерело:  online.ua

Влада США офіційно попереджає, що Китай все-таки може розпочати війну проти Тайваню. З такою заявою виступила заступниця глави Державного департаменту США Венді Шерман.

Джерело: Swissinfo

Може початися війна між Китаєм і Тайванем - попередження США

Війна між Китаєм і Тайванем потенційно можлива. Таке може статися, тому що лідер КНР Сі Цзіньпін тепер має абсолютний контроль над Китаєм після останнього партійного з'їзду, - пояснила американська дипломатка.

За словами Венді Шерман, команда президента США Джо Байдена всіляко допомагає Тайваню, щоби у нього були засоби самозахисту, а також робить усе можливе для стримування Китаю.

Варто зазначити, що нещодавно глава секції Азійсько-Тихоокеанського регіону New Geopolitics Research Network Юрій Пойта звернув увагу на те, що влада КНР наразі вкрай уважно слідкує за ходом війни між Україною та Росією. Він також додав, що Китай розглядає перемогу України як негативний сценарій.

Я спілкувався з китайськими експертами з дуже серйозних аналітичних центрів, близькими до центрів прийняття рішень, і вони переконуються, що Росія зробила помилку стосовно свого вторгнення. Але помилка не в тому, що вона почала свою військову операцію, а в тому, як вона її проводить, — розповідає Пойта.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?