США стурбовані труднощами із озброєнням Тайваню через поставки зброї Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

США стурбовані труднощами із озброєнням Тайваню через поставки зброї Україні

США стурбовані труднощами із озброєнням Тайваню через поставки зброї Україні
Джерело:  online.ua

Уряд і Конгрес США стурбовані тим, що через військову допомогу Україні скорочується постачання озброєнь до Тайваню на майже 19 млрд доларів. Це відкладає спроби озброїти острів через ескалацію напруженості з Китаєм.

Джерело: The Wall Street Journal

США гальмують з доставкою зброї на Тайвань через допомогу Україні

Після російського вторгнення в лютому США перекинули в Україну зброю на мільярди доларів, обтяжуючи спроможність уряду та оборонної промисловості впоратися з раптовою вимогою озброїти Київ у конфлікті, який, як очікується, не закінчиться найближчим часом, - пише видання.

Видання зазначає, що поставки зброї в Україні суперечать довгостроковим вимогам стратегії США щодо озброєння Тайваню, щоб допомогти йому захиститися від можливого вторгнення Китаю.

Відставання від поставок, яке в грудні 2021 становило понад 14 мільярдів доларів, зросло до 18,7 мільярда доларів.

У резерв включено замовлення, зроблене в грудні 2015 року на 208 протитанкових озброєнь Javelin, а також окреме замовлення на 215 ракет типу «земля-повітря» Stinger. Жоден із них не прибув на острів, - повідомили джерела видання.

Ця зброя є частиною стратегії Вашингтона, спрямованої на озброєння Тайваню таким чином, щоб збільшити витрати для Китаю , якщо той вирішить вторгнутися.

Військові чиновники США два роки тому заявили, що Пекін може насильно возз’єднатися з Тайванем вже у 2026 році.

Речниця уряду Тайваню у Вашингтоні відмовилась коментувати продажі зброї, але офіційні особи з острова раніше висловлювали занепокоєння щодо затримок.

Тайвань хотів би попросити, щоб зброя, яку США продають Тайваню, була доставлена за розкладом, - заявив минулого місяця генерал Ван Шін Лун, віце-міністр з питань озброєнь Міністерства національної оборони Тайваню.

Американські офіційні особи визнали затримки з поставками зброї на Тайвань, але кажуть, що всі ці закупівлі є новими з виробничої лінії, тоді як «Стінгери» та «Джавеліни», які прямують до України, походять із наявних запасів у арсеналі США.

Ми продовжуємо старанно працювати, щоб якомога швидше надати Тайваню військові засоби, а також переконатися, що Україна може захистити себе від російської агресії, — заявила Сабріна Сінгх, речниця Пентагону.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?