Українські активістки передали главі Пентагону прапор з Херсонщини та попросили літаки
Категорія
Україна
Дата публікації

Українські активістки передали главі Пентагону прапор з Херсонщини та попросили літаки

Українські активістки передали главі Пентагону прапор з Херсонщини та попросили літаки
Джерело:  online.ua

Активістки та воїни з України під час безпекового форуму у Галіфаксі (Канада) передали очільнику Пентагону Ллойду Остіну прапор, який ховала місцева мешканка на окупованій Херсонщині. Окрім того, вони попросили у глава Міноборони США літаки та сучасні танки для ЗСУ.

Джерело: "Європейська правда"

Українські активістки закликали главу Пентагона дати ЗСУ літаки

Ми мали можливість коротко поговорити з міністром оборони США Ллойдом Остіном і подарували йому прапор. Цей прапор дуже символічний. Українська жінка, яка жила в окупованому селі на Херсонщині, зняла його з флагштока в центрі села, коли туди зайшли росіяни. Вона 8,5 місяців, доки тривала окупація, зберігала цей прапор, ховала його, ризикуючи життям у разі, якби у неї цей прапор знайшли, - розповідає виконавча директорка Центру протидії корупції Дарина Каленюк.

За словами активісток, коли наші воїни звільнили це село – вона подарувала цей прапор бійцям ЗСУ. Вони підписали цей прапор, тому він і дуже красивий, і дуже символічний.

Фото - twitter.com

Стяг главі Міноборони США передала старша лейтинантка Юлія Микитенко, яка безпосередньо брала участь у боях на Донбасі.

Остін був дуже зворушений і сказав, що його команда щодня працює, щоб отримати те, що нам потрібно. Ми подякували за те, що є, і попросили розблокувати деякі найменування військової допомоги, зокрема військові літаки та бронетехніку, як-от сучасні танки, - зазначає Каленюк.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?