Вступ України до ЄС можливий навіть без завершення війни – Стефанішина
Категорія
Політика
Дата публікації

Вступ України до ЄС можливий навіть без завершення війни – Стефанішина

Вступ України до ЄС можливий навіть без завершення війни – Стефанішина
Джерело:  online.ua

За словами віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної, вступ України до Євросоюзу у жодному разі не можна прив’язувати до питання завершення війни або деокупації.

Джерело: "Європейська правда"

Україна може стати членом ЄС до завершення війни

Як вважає Стефанішина, якщо остаточне завершення війни затягнеться, це не стане перешкодою для звершення вступу України до ЄС.

Я не буду робити жодних прогнозів щодо часу, але коли йдеться про членство, то динаміка війни не буде вирішальним фактором. Ми можемо вступити в ЄС навіть у разі, якщо війна не буде остаточно завершена, - наголосила віцепрем'єрка.

Політикиня детально не пояснила, які елементи війни можуть затягнутися до того часу, коли Україна питання вступу до ЄС перейде до практичної площини, однак звернула увагу на те, що нещодавно офіційні Київ та Брюссель уклали торгівельну політичну угоду попри наявність окупованих територій.

Нагадаю, що ми уклали Угоду про асоціацію, коли Крим був анексований і почалася війна у Донецькій та Луганський областях, але це не вплинуло на запуск зони вільної торгівлі, про це навіть не було окремих застережень, - зазначила Ольга Стефанішина.

Що важливо розуміти, до прикладу, Кіпр, що є членом Євросоюзу, не контролює усю свою територію – північна частина острову маю статус окупованої Туреччиною.

Нещодавно Стефанішина також заявляла, що після закінчення війни вступ до НАТО стане пріоритетом для нашої країни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?