РФ може вдатись до ядерних погроз НАТО через Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

РФ може вдатись до ядерних погроз НАТО через Україну

РФ може вдатись до ядерних погроз НАТО через Україну
Джерело:  online.ua

На думку американських військових та представників розвідки, Росія планує проведення показових військових навчань із застосуванням ядерної зброї вже у цьому місяці, як сигнал, щоб НАТО не втручалось у подальші дії РФ щодо України.

Джерело:  Financial Times

Кремль може вдатись до ядерного шантажу НАТО

Глава Об’єднаного комітету начальників штабів армії США, генерал Марк Міллі, та директор Національної розвідки Авріл Гейнс повідомили представникам Конгресу, що вже у середині цього місяця Кремль планує проведення масштабних навчань із застосуванням ядерної зброї.

Росія зазвичай проводить свої щорічні ядерні навчання, які передбачають випробування міжконтинентальних балістичних ракет із землі, моря й повітря, восени. Як вважають США, Путін вирішив провести їх на початку цього року, щоб продемонструвати силу у випадку, якщо він накаже своїм військовим здійснити нове вторгнення в Україну, - повідомляють журналісти видання.

Американські військові також вважають, що ідеальним моментом для вторгнення російських військ в Україну може бути період з середини лютого до початку березня.

Фото - Flickr.com

Проведення масштабних навчань із застосуванням ядерної зброї може стати сигналом до НАТО щодо потужності російських ядерних сил.

За інформацією американських вчених, кількість ядерних боєзарядів на озброєнні Кремля може складати 4,5 тис.

Між тим, напередодні візиту у Вашингтон канцлер Німеччини Олаф Шольц застеріг РФ від планів щодо вторгнення в Україну.

Він підкреслив, що зустріч з президентом США Джо Байденом має стати потужним сигналом для Москви щодо наслідків у разі нової зброїної агресії.

Тісна координація між європейськими партнерами і США дуже важлива. Мета - направити Кремлю єдиний сигнал про те, що порушення суверенітету і територіальної цілісності України матиме серйозні наслідки для Росії. Політичні, економічні та геостратегічні, - заявив Шольц.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?