РФ може відмовляти у візиті міжнародним місіям через "воєнний стан"
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ може відмовляти у візиті міжнародним місіям через "воєнний стан"

РФ може відмовляти у візиті міжнародним місіям через "воєнний стан"
Джерело:  online.ua

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець офіційно попередив, що через введення російським диктатором Володимиром Путіним "воєнного стану" на тимчасово окупованих територіях України росіяни можуть відмовляти міжнародним місіям у візитах туди.

Джерело: ютуб-канал "Медіацентр Україна — Укрінформ"

Росія може закрити доступ міжнародним місіям через "воєнний стан"

Росія ввела учора воєнний стан. Побачите, що тепер це буде основою для того, що вони відмовлятимуть всім міжнародним місіям і організаціям (у візитах, зокрема, до місць тримання наших громадян – ред.), казатимуть, що вони дуже хочуть, щоб ці організації приїхали, але «у нас, на жаль, воєнний стан, давайте дочекаємося, поки він закінчиться, після цього приїжджайте, - озвучив свій прогноз Дмитро Лубінець.

Путін ввів "воєнний стан" на окупованих територіях України

19 жовтня очільник Кремля Володимир Путін підписав указ про так званий воєнний стан на тимчасово окупованих територіях України - маріонеткових «ДНР» і «ЛНР» та захоплених частинах Херсонської і Запорізької областей.

Що важливо розуміти, згідно з "указом" Путіна, передбачається, зокрема, посилення незаконного контролю цивільних на окупованих територіях, депортація громадян до російських регіонів, обмеження виїзду з окупованих областей, незаконний огляд транспорту, використання ЗМІ "для потреб оборони".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?