РФ може влаштувати провокацію на території ЗАЕС найближчим часом — попередження ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ може влаштувати провокацію на території ЗАЕС найближчим часом — попередження ЗСУ

РФ може влаштувати провокацію на території ЗАЕС найближчим часом — попередження ЗСУ
Джерело:  online.ua

Ввечері 4 липня Генштаб ЗСУ офіційно попередив про те, що російські загарбники уже незабаром можуть влаштувати провокацію на території ЗАЕС й звинуватити у скоєному Україну.

Джерело: Генштаб ЗСУ

Росіяни можуть влаштувати провокацію на території ЗАЕС

Збройні Сили України офіційно повідомляють про можливу підготовку, найближчим часом, провокації на території Запорізької атомної електростанції, окупованої російськими терористами з 4 березня 2022 року. За оперативною інформацією, сьогодні, на зовнішній крівлі третього та четвертого енергоблоків ЗАЕС були розміщені сторонні предмети, схожі на вибухові пристрої, - йдеться в заяві Генштабу ЗСУ.

Згідно з даними українських військових, підрив цих пристроїв не має пошкодити енергоблоки, але може створити картинку обстрілів з боку України.

Варто звернути увагу на те, що про це уже почали поширювати фейки російські пропагандисти та прокремлівські Телеграм-канали.

Збройні Сили України не порушують норм міжнародного гуманітарного права, відстежують та контролюють ситуацію і готові діяти за будь-яких умов. Жодна провокація ворога не пройде, - підсумовує Генштаб ЗСУ.

ЗАЕС вперше за чотири місяці підключили до резервної лінії електропередач

3 липня також стало відомо про те, що Запорізьку атомну станцію вперше за чотири місяці вдалося підключити до єдиної доступної резервної лінії електропередач.

Запорізьку атомну електростанцію (ЗАЕС) знову підключили до єдиної доступної резервної лінії електропередач через чотири місяці після її втрати, але ситуація з енергопостачанням на майданчику залишається надзвичайно крихкою під час війни і не є стійкою, — заявив гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?