Представник ГУР Юсов назвав справжню роль Лукашенка у переговорах з Пригожиним
Категорія
Політика
Дата публікації

Представник ГУР Юсов назвав справжню роль Лукашенка у переговорах з Пригожиним

Представник ГУР Юсов назвав справжню роль Лукашенка у переговорах з Пригожиним
Джерело:  online.ua

Представник ГУР МО Андрій Юсов звертає увагу на те, що історія із заколот вагнерівців у Росії стала вкрай вигідною для білоруського диктатора Олександра Лукашенка. Як відомо, саме нелегітимному президенту РБ вдалося вмовити Євгена Пригожина зупинити своїх бойовиків й відійти від Москви.

Джерело: "Єдині новини"

Навіщо Лукашенко домовлявся з Пригожиним — версія ГУР

За словами Андрія Юсова, домовленість білоруського диктатора з ватажком вагнерівців – лише політична заява, оскільки поки відсутні дані про те, що вагнерівці системно переходять на територію Білорусі.

Стосовно Лукашенка – він вдало використав цю ситуацію у власних інтересах та інтересах свого режиму: і свої ставки підняв, і позицію покращив, – пояснив логіку поплічника Путіна представник ГУР.

Чому Пригожин вирішив зупинити свій похід на Москву

На переконання Андрій Юсова, причин такому рішенню лідера "Вагнера" може бути дуже багато.

Завжди потрібно пам'ятати про те, що в таких ситуаціях є публічний процес, є процес непублічний.

Ба більше, у ГУР звертають увагу на те, що озвучені цілі і реальні цілі могли цілком відрізнятись, як і умови домовленостей.

Україна і сектор безпеки оборони безумовно відстежує інформацію про всіх причетних до повномасштабного вторгнення. Детальніше ми обговорювати це не будемо для того, щоб нікому не покращувати якісь умови перебування, – наголосив Андрій Юсов.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?