Путіна не було ніде. З'явилися перші деталі переговорів Пригожина з Кремлем
Категорія
Політика
Дата публікації

Путіна не було ніде. З'явилися перші деталі переговорів Пригожина з Кремлем

Путіна не було ніде. З'явилися перші деталі переговорів Пригожина з Кремлем
Джерело:  online.ua

24 червня власник Групи "Вагнер" Євген Пригожин намагався вийти на зв'язок із російським диктатором Володимиром Путіним, проте президент РФ не захотів з ним говорити та навіть не брав участі у переговорах з ватажком "вагнерівців".

Джерело: опозиційні росЗМІ з посиланням на своїх інсайдерів у Кремлі

ЗМІ дізналися, які відбувалися переговори Пригожина з Кремлем

За словами анонімних джерел журналістів, влада РФ розпочала процес перемовин з Пригожини ще ввечері 23 червня.

Однак, як зазначають інсайдери, дії та заяви глави "Вагнера" були такими, що ніхто не знав, про що з ним можна домовитися.

Також стало відомо, що в середині дня 24 червня Пригожин почав намагатися сам вийти на зв'язок із Кремлем – і нібито навіть "намагався додзвонитися до Путіна, але президент не хотів із ним говорити".

Найімовірніше, Пригожин зрозумів, що "перевищив міру", а "перспективи руху його колон туманні". До того моменту найманці перебували вже не так далеко від річки Оки – саме там російська армія і Росгвардія вирішили вибудувати першу лінію оборони від "вагнерівців".Побачивши змінений настрій Пригожина, Кремль нібито вирішив не йти на "криваве зіткнення".

Учасниками фінального етапу перемовин з Пригожиним були: очільник адміністрації президента Антон Вайно, секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев і посол Росії в Білорусі Борис Гризлов.

Переговорну групу очолив білоруський диктатор Олександр Лукашенко.

Лукашенко вважає себе головним переможцем 

Як стверджують анонімні джерела журналістів, ватажок вагнерівців хотів, щоб у переговорах брали участь "перші особи".

Враховуючи те, що Путін не збирався цим займатися, варіантів залишалося небагато.

Пригожину потрібен був гідний конфідент, щоб вийти з гри, зберігши обличчя. Таким виступив Лукашенко. Він любить піар і розуміє вигоду – тому й погодився... Вигода" для Лукашенка очевидна: публічно саме він став людиною, яка врятувала Росію щонайбільше від громадянської війни, а щонайменше від великої крові, - пояснює інсайдер видання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?