РФ намагається відтермінувати контрнаступ України масованими ракетними атаками — CNN
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ намагається відтермінувати контрнаступ України масованими ракетними атаками — CNN

РФ намагається відтермінувати контрнаступ України масованими ракетними атаками — CNN
Джерело:  online.ua

За припущенням американських посадовців, РФ почала розширені повітряні атаки по Україні, щоб змусити Україну відкласти контрнаступ.

Джерело: CNN

РФ намагається відкласти український контрнаступ

Видання пише, що Росія витрачає більше боєприпасів, ніж зазвичай, намагаючись збити з пантелику українську протиповітряну оборону.

За словами офіційного представника США, війська РФ завдали масштабніших повітряних атак одночасно з кількох напрямків, націлившись на центри управління в Києві та інші важливі місця.

Таким чином РФ може намагатися відкласти контрнаступ України, проте українські війська перехопили всі ракети та безпілотники, що летіли на Київ 16 травня за допомогою західних систем ППО.

На думку чиновника, такі атаки можуть навіть піти на користь Україні, оскільки Росія все активніше використовує обмежені запаси високоточних боєприпасів.

Що відомо про ракетну атаку по Україні

16 травня Росія здійснила обстріл гіперзвуковими ракетами "Кинджал", випущеними з винищувачів, крилатими ракетами "Калібр", випущеними з Чорного моря, і ракетами наземного базування "Іскандер" з півночі, півдня та сходу.

CNN заявляє, що атака нібито могла пошкодити ЗРК Patriot, але підтверджень цьому немає.

Раніше цього місяця Україна перехопила за допомогою Patriot гіперзвукову ракету «Кинджал», що стало першим випадком, коли ракета американського виробництва збила зброю, яку, як стверджував президент Росії Володимир Путін, неможливо зупинити.

Минулого тижня президент України Володимир Зеленський заявив, що Україні потрібно «ще трохи часу», перш ніж вона почне контрнаступ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?