Українська ППО вночі збила над Україною 18 ракет та 9 дронів
Категорія
Україна
Дата публікації

Українська ППО вночі збила над Україною 18 ракет та 9 дронів

Українська ППО вночі збила над Україною 18 ракет та 9 дронів
Джерело:  online.ua

Під час російської атаки по Україні 16 травня українська ППО знищила 6 ракет «Кинджал», 9 крилатих ракет «Калібр» та два 9 дронів двох видів.

Джерело: Повітряні Сили ЗСУ

Українська ППО збила всі 18 ракет під час атаки РФ

У Повітряних Силах уточнили, що російські окупанти атакували Україну близько 3.30 ночі з з північного, південного та східного напрямку.

Всього випустили 18 ракет різних типів повітряного, морського та наземного базування.

З шести літаків МіГ-31К було випущено шість аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал», 9 крилатих ракет «Калібр» – з кораблів у Чорному морі та три ракети наземного базування (С-400, «Іскандер-М»), - повідомили там.

Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил ЗС України усі ракети було знищено.

Також російські війська застосували проти України шість ударних дронів типу «Shahed-136/131» і три розвідувальні БПЛА оперативно-тактичного рівня – «Орлан-10», “Supercam”.

Їх теж знищили.

Тактична авіація Повітряних Сил продовжує завдавати ударів по позиціях окупантів Протягом доби 15 травня та на початок доби 16 травня здійснено понад двадцять групових авіаударів, - додали у Повітряних Силах.

Російські війська намагалися атакувати Київ

Раніше у Миколаївській ОВА повідомили, що в області під час нічної атаки ППО вдалося збити 4 російські крилаті ракети типу "Калібр", випущені окупантами з Чорного моря.

Також росіяни здійснили комплексну та найбільш щільну атаку на Київ. У КМВА повідомили  про максимальну кількість атакуючих ракет за найкоротший проміжок часу.

Це також була восьма атака на столицю з початку травня.

Уламки впали в 5 районах міста: Соломʼянському, Шевченківському, Святошинському, Оболонському та Дарницькому. Постраждалих немає, є пошкодження машин та загоряння нежитлового приміщення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?