РФ намагається змінити тактику через успіхи контрнаступу ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ намагається змінити тактику через успіхи контрнаступу ЗСУ

РФ намагається змінити тактику через успіхи контрнаступу ЗСУ
Джерело:  online.ua

РФ була змушена суттєво змінити свої підходи до формування командування через успіхи українського контрнаступу. Зокрема окупанти таким чином намагаються захистити командну інфраструктуру та покращити обмін інформацією.

Джерело:  ISW

РФ змінює тактику та командування

Як зазначає видання, росіяни перемістили свої штаби за межі радіуса враження більшості українських ударних систем й збільшили глибину залягання передових підземних командних пунктів, розмістивши їх за дуже укріпленими оборонними позиціями.

6 вересня російські війська вивели штаби за межі зони дії більшості українських ударних систем і розмістили передові командні пункти глибше під землею та позаду добре оборонених позицій, — йдеться у матеріалі.

Аналітики не впевнені, що росіяни використовували дану командну інфраструктуру в Україні та не розуміють, яким чином це може перешкодити ЗСУ.

Окрім цього, як стверджують експерти, російські військові покращили зв’язок між командними пунктами та підрозділами на фронті. Для цього вони проклали польові кабелі та використали безпечніший радіозв'язок.

Також російські противники намагаються покращити сигнали завдяки програмним службам C2, які до того ж вимагають менше навчання.

Сигнали на батальйонному рівні все ще часто незашифровані, і що російський персонал все ще часто передає конфіденційну інформацію через незахищені канали, — додають аналітики.

 Експерти інституту також вказують і на проблеми у забезпеченні російських загарбників артилерійськими снарядами.

Складнощі з артилерією спонукають російське військо прискорити давні намагання запровадити вогневу доктрину, яка надає перевагу точності, а не масовості, - наголошується у звіті.

Можливий успіх контрнаступу до кінця цього року

За оцінками аналітиків Інституту вивчення війни, українські захисники під час контрнаступу на півдні можуть досягти оперативних успіхів до кінця цього року. Проте наступні оборонні позиції армії РФ продовжують створювати проблеми для просування ЗСУ.

Аналітики зазначають, що наступна серія російських оборонних позицій може виявитися слабкішою, менш замінованою та менш укомплектованою, ніж той оборонний шар, який прорвали українські війська.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?