Кремль вже готується до нової масштабної хвилі мобілізації
Категорія
Світ
Дата публікації

Кремль вже готується до нової масштабної хвилі мобілізації

Кремль вже готується до нової масштабної хвилі мобілізації
Джерело:  online.ua

За інформацією українських спецслужб, російська влада вже таємно підписала указ про терміни початку нової масштабної хвилі мобілізації в Росії. 

Джерело:  ZN.UA

Коли в Росії може розпочатись нова хвиля масштабної мобілізації  

По-перше, в Росії вже пройде Єдиний день голосування і негативна реакція росіян на указ не вплине на їх підтримку кандидатів від "Єдиної Росії". По-друге, очікується, що на момент підписання указу з відпусток та канікул повернеться більшість російських громадян, - зазначається у матеріалі видання.

Зокрема, відповідно до підписаного указу планується не тільки оголошення щодо проведення нової хвилі масштабної мобілізації, а також звернення до російських чоловіків за кордоном упродовж тижня повернутись в Росію для проходження військової служби. Вони матимуть відслужити в російській армії один рік.

Чому Росія поширює фейки про мобілізацію українців за кордоном 

Кремлівські пропагандистські ЗМІ активно поширюють брехню про нібито плани України мобілізувати українських громадян на території країн ЄС до армії.

Зазначимо, що російські пропагандистські ресурси повідомили, що МВС Австрії та Німеччини нібито почали рахувати біженців призовного віку з України, щоб позбутися їх та мобілізувати до лав ЗСУ.

Проте це не є нічим іншим, як дезінформацією.

Так, наприкінці червня 2023 року Eurostat дійсно рахував кількість українців, які отримали тимчасовий захист у країнах Євросоюзу. Проте це робили для розуміння загальної картини, а не для мобілізації.

Зазначається, що дипломатичні представництва не можуть депортувати українців для мобілізації до лав ЗСУ. Так, Державна прикордонна служба може повертати в Україну лише військовозобов’язаних чоловіків, які незаконно намагаються перетнути кордон під час воєнного стану, і тих, хто не має підстав для набуття статусу біженця.

При цьому приводом для депортації можуть стати лише такі порушення:

  • неоплачені штрафи,

  • прострочена віза,

  • недійсне запрошення,

  • судимість, не вказана на момент видачі візи,

  • порушення громадського порядку,

  • незаконне перебування в країні.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?