РФ намагалась перешкодити поставкам танків Leopard з Німеччини в Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

РФ намагалась перешкодити поставкам танків Leopard з Німеччини в Україну

РФ намагалась перешкодити поставкам танків Leopard з Німеччини в Україну
Джерело:  online.ua

Росія через ультраправу німецьку партію “Альтернатива для Німеччини” намагається перешкодити поставкам німецької зброї до України.

Джерело:  Spiegel

Як Росія намагається завадити військовій допомозі Україні від Німеччини 

За матеріалами спільного розслідування репортерів німецького журналу Spiegel, російської платформи журналістів-розслідувачів Insider та Bellingtcat з'ясувалось, що атуралізований громадянин Німеччини та помічник депутата Бундестагу у співробітництві з агентом спецслужб РФ намагались зупинити, або хоча б уповільнити поставки танків Leopard до України.

За інформацією Spiegel, проросійський активіст і постійний гість на російських пропагандистських ток-шоу, який працює на політика з ультраправої партії AfD, очікував на підтримку Кремля із метою подати позов до суду на уряд Німеччини і таким чином затримати поставки німецької зброї Україні.

Журналісти Insider зазначають, що  натуралізований громадянин Німеччини й помічник депутата Бундестагу, Володимир Сергієнко та "Олексій", імовірний співробітник ФСБ, планували зупинити або уповільнити постачання німецьких основних бойових танків Leopard в Україну за допомогою абсурдних судових позовів проти німецького уряду, вартість яких була б лише 93 тис доларів.

Приводом для позовів мало стати те, що канцлер Німеччини Олаф Шольц погодився відправити ці озброєння в Україну без дозволу Бундестагу, хоча жоден закон Німеччини не вимагає такої згоди.

В середу, 5 липня, парламентська фракція AfD подала позов до Федерального конституційного суду.

Водночас парламентська група AfD у Бундестазі заперечує зв'язок між позовом та діяльністю Сергієнка.

Вони стверджують, що їхній юридичний відділ і юридичний представник Ульріх Восгерау підготували скаргу, а парламентська група покрила витрати. Ойген Шмідт та інші члени парламенту, близькі до Сергієнка, як стверджує AfD, не мали жодного відношення до процесу, - зазначають журналісти Spiegel.

У листуванні Сергієнка і його імовірного куратора з російських спецслужб, до якого отримали доступ журналісти-розслідувачі, використовувалися вирази, типові для радянських органів, що курували підривну діяльність за кордоном.

Зокрема, за даними видавництв, співрозмовники обговорювали "активні заходи" - термін, який "Росія використовує для прихованих спроб вплинути на політику інших країн за допомогою дезінформації, пропаганди та інших нечесних методів ще з радянських часів.

Офіційно AfD не визнає свого зв'язку з Кремлем, але, як свідчить зламане листування, депутати цієї фракції не просто координували з Москвою свої дії, але отримували прямі інструкції - навіть заготовлені темники, яких слухняно дотримувалися, - наголошують журналісти Insider.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?