РФ не розслідуватиме авіакатастрофу Пригожина за міжнародними правилами — Reuters
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ не розслідуватиме авіакатастрофу Пригожина за міжнародними правилами — Reuters

РФ не розслідуватиме авіакатастрофу Пригожина за міжнародними правилами — Reuters
Джерело:  online.ua

Росія не буде розслідувати катастрофу літака Embraer, у якій загинув ватажок ПВК "Вагнера" Євген Пригожин, за міжнародними правилами. Через таке рішення США та інші західні уряди підозрюють Кремль у причетності до цієї катастрофи.

Джерело:  Reuters

Розслідування авіакатастрофи літака

Бразильський центр дослідження та попередження авіаційних інцидентів (CENIPA), повідомив про свою готовність долучитися до розслідування під керівництвом Росії за умови, що буде дотримано міжнародних норм та правил. Втім, російська сторона не виявляє прагнення швидко розпочати розслідування.

Російська авіаційна адміністрація не зобов'язана була погоджуватися на спільне розслідування з CENIPA, проте деякі колишні слідчі вважають це важливим, оскільки Сполучені Штати та інші західні держави підозрюють Кремль у причетності до зазначеної авіакатастрофи, - зазначає видання.

Представники Кремля послідовно відкидають свою причетність до авікатастрофи, пояснюючи це тим, що найманці Пригожина воювали на боці Росії.

Відомий консультант з авіаційної безпеки та колишній слідчий Джон Кокс розділяє думку, що внутрішнє розслідування в Росії може викликати сумніви, особливо без участі Бразилії, де було зібрано літак. Він заявив, що така ситуація лише робить російське розслідування менш прозорим.

На мою думку, це призводить до сумних наслідків... Це справді підриває прозорість розслідування в Росії, - прокоментував Кокс після оголошення відповіді з боку Росії.

Загибель Євгена Пригожина

Ввечері 23 серпня російські ЗМІ та Росавіація повідомили, що у Тверській області РФ впав літак з Пригожиним на борту. Загинули всі 10 пасажирів. Серед них також був і засновник "Вагнера" Дмитро Уткін.

Кремль наразі не коментує катастрофу. Натомість слідчий комітет Росії заявив, що порушив "кримінальну справу" за фактом  катастрофи літака Embraer Legacy.

Причина падіння літака поки невідома. Російська влада заявила, що проводить розслідування та пошукові операції.

Радник президента України Михайло Подоляк заявив, що Пригожин "підписав собі спеціальний смертний вирок" у той момент, коли він уклав угоду за посередництва президента Білорусі Олександра Лукашенка, згідно з якою бос "Вагнера" та його бійці повинні були переїхати до Білорусі після його заколоту.

Читайте також:

  • Чи міг Путін зухвало вбити Пригожина — відповідь журналіста

  • РосЗМІ заявляють про загибель Пригожина під час падіння літака

  • У Тверській області розбився літак. На борту міг бути Пригожин — росЗМІ

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?