РФ незаконно вивозить дітей з окупованого Криму - важливі дані
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ незаконно вивозить дітей з окупованого Криму - важливі дані

Джерело:  online.ua

Прокурор АР Крим Ігор Поночовний поділився з українцями тривожними даними - він звернув увагу на те, що під час окупації РФ Криму на півострові жили близько 450 тисяч дітей, яким окупант одразу ж почав навіювати "російську ідентичність". Не можна не звернути увагу на те, що РФ почала вивозити з Криму дітей і віддавати їх на усиновлення російським батькам. За словами Поночовного, російська влада постійно пропагує військову службу й мілітаризує освіту ще з дитячого садка, формуючи таким чином толерантність до війни й насильства, повідомляє ONLINE.UA.

Прокурор наголошує, що окупанти зовсім позбавили дітей-сиріт, які залишилися на окупованому півострові, шансу обрати громадянство. Їх незаконно вивозять з Криму і віддають на усиновлення громадянам Росії. Окрім того, там запустили навіть спеціальну програму "потяг надії". У межах цієї програми 7 дітей віком від 10 місяців до 8 років вже на самому початку анексії вивезли з Криму. Їх відправили у різні регіони Росії: Москва, Краснодарський край, Белгород, Республіка Адигея.

"Прокуратура АР Крим здійснює процесуальне керівництво у справах про незаконне вивезення дітей з окупованої території, а також у пропаганді серед дітей вступу до армії Росії", - йдеться в повідомленні.

Неважко здогадатися, що на дитину в час формування свідомості впливати найпростіше. Саме цим і користується російська влада, навіюючи дітям з Криму любов до окупаційних військ, тоталітарного радянського режиму тощо. Як відомо, корінний народ півострова кримські татари не надто прихильно ставляться до Радянського Союзу. Усе через примусову депортацію кримських татар у 1944 році.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, команда українського лідера Володимира Зеленського планує затвердити стратегію деокупації Криму в 2020 році, однак переважна частина її змісту буде таємницею.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?