РФ почала формувати кругову оборону аеродрому у Бердянську — фотодокази
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ почала формувати кругову оборону аеродрому у Бердянську — фотодокази

РФ почала формувати кругову оборону аеродрому у Бердянську — фотодокази
Джерело:  online.ua

Армія Російської Федерації почала формувати лінії оборони навколо аеродрому в тимчасово окупованому Бердянську.

Джерело:  Defense Express

РФ формує кругову оборону аеродрому у Бердянську — фото

Журналісти звертають увагу на те, що супутникові знімки Planet Labs за 27 січня підтверджують той факт, що весь аеродром по 15-км периметру отримав лінії оборони, які складаються з окопів, траншей та окремих позицій, включно з укриттями для техніки.

Ба більше, перед лінією окопів почали встановлювати протитанкові надовби.

Фото - PLANET LABS

За словами представників Defense Express, елементи основної лінії оборони на знімках позначені червоним, синім – протитанкові надовби, встановлення яких знаходиться у процесі, жовтим – внутрішній периметр оборони, який був створений раніше.

Фото - PLANET LABS

Що важливо розуміти, протитанкові надовби окупанти встановлюють у три ряди. Згідно з даними журналістів, станом на 27 січня приблизно 30% аеродрому було оточено ними. Редакції видання вдалося дізнатися, що строки проведення цих робіт – після 10 січня.

Фото - PLANET LABS

Супутникові знімки підтверджують той факт, що загарбники вирили траншеї важкою технікою, зокрема екскаваторами.

Поряд з деякими укріпленнями помічено проведення робіт з облаштування окопів. Крім того, на знімках помічено дев’ять літальних апаратів, з яких вісім видання ідентифікувало як вертольоти, а один (виокремлений зеленим) як БПЛА типу "Форпост". Також помічена активність наземного персоналу та техніки, - йдеться в повідомленні.

Фото - PLANET LABS

На переконання представників Defense Express, у армії РФ набагато масштабніші плани на аеродром, ніж просто використовувати його у ролі передової вертолітної бази.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?