Росіяни жаліються на тотальну мобілізацію — перехоплення ГУР
Категорія
Світ
Дата публікації

Росіяни жаліються на тотальну мобілізацію — перехоплення ГУР

Росіяни жаліються на тотальну мобілізацію — перехоплення ГУР
Джерело:  online.ua

З перехоплених військовою розвідкою України розмов мобілізованих на війну росіян стало зрозуміло, що ті масово скаржаться на тотальну мобілізацію в РФ, яку проводить злочинне військово-політичне керівництво Кремля. На війну забираьють навіть хворих, інвалідів та зовсім не придатних до служби.

Джерело: Facebook-сторінка ГУР

Що відомо про посилення мобілізації в РФ 

Ще невідомо, що буде далі. Сьогодні з Катюхою розмовляла, гребуть всіх, абсолютно. Косих, кульгавих, всіх. Навіть знайомий є, у нього операція, а йому сказали прийти через 10 днів, - жаліється в одній з перехоплених розмов жінка росіянина, якого мобілізували на війну проти України.

Російський військовий був здивований, адже раніше повідомлялось про "завершення" мобілізації в РФ.
Своєю чергою він розповів, що мобілізованих ставлять на лінію оборони, тоді як інших військових - на передній край.

Саш, а куди цих мобілізованих на передову? Їх дружини постійно плачуть і вони здаються у полон, - відповідає йому жінка.

Що відомо про ситуацію на фронтах в Україні 

За інформацією аналітиків з Інституту вивчення війни (ISW), наразі українські військові із жорсткими боями впевненно просуваються до Сватового та Кремінної на Луганщині.

При цьому аналітики не можуть підтвердити заяви російських військових про нібито проведення наступу у Запорізькій області.

Відомо, що протягом 21 січня підрозділи злочинної російської армії намагались проводити обмеженні наступальні дії на Луганщині з метою повернути втрачені позиції.

Зокрема, в Генштабі ЗСУ повідомили про відбиття спроб ворожих атак у районі Новоселівського (15 км на північний захід від Сватового).

За словами російського військовослужбовця, артилерійські підрозділи ЗСУ завдали потужного удару по позиціям окупантів під Сватовим та влучили по командному пункту.

Окупанти стягують до району Кремінної резерви, щоб компенсувати великі втрати.

Генштаб ЗСУ повідомив про атаки російських військ у районі Кремінної біля Площанки (15 км на північний захід від Кремінної) та Краснопопівки (5 км на північ від Кремінної).
На кадрах з геолокацією видно бойові дії російських військ у районі Білогорівки (10 км на південь від Кремінної). Стверджується, що бої ведуться на обох берегах річки Сіверський Донець.

На Донеччині російські військові продовжують штурмові дії в районі Бахмута.

Зокрема, у Генштабі ЗСУ повідомляють про відбиття спроб підрозділів окупантів атакувати сам Бахмут, а також про ворожі штурмові дії в районі Білогорівки (20 км на північний схід), Роздолівки (17 км на північний схід), Ясюківки (15 км на північ), Червоної Гори (5 км на північ) та Ягідного (4 км на північ).

У МО Росії стверджують, що російські війська взяли під свій контроль населений пункт Дворіччя, а російські блогери стверджували, що бійці ПВК "Вагнера" захопили Краснополовку (12 км на північний схід від Бахмуту).
На кадрах з геолокацією видно, що російські війська поступово просуваються у південній частині Кліщівки (приблизно за 8 км на південний захід від Бахмута).
Російський блогер заявив, що окупанти намагаються просунутися з Дилевки до Білої Гори (приблизно за 20 км на південний захід від Бахмута), ймовірно, щоб перерізати трасу Т0504 Костянтинівка-Часів Яр-Бахмут.

Заяви окупантів про захоплення великої території Запорізької області, ймовірно, є частиною російської пропаганди.
У районі Орєхова 21 січня спостерігалася спокійна ситуація. Новоандріївка, Новоданилівка, Мала Токмачка та Білогір'я залишаються спірними та не контролюються Росією.

Також 21 січня російські війська обстріляли райони Малих Щербаків, Щербаків, Новоандріївки, Новоданилівки, Малої Токмачки та Білогір'я.

Окупанти повідомляють, що російські танки продовжують вести вогонь районами у дельті Дніпра. ЗСУ продовжували завдавати ударів по російським військам на лівобережжі Херсонської області.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?