Юсов оцінив справжній вплив російських шпигунів у країнах Європи
Категорія
Політика
Дата публікації

Юсов оцінив справжній вплив російських шпигунів у країнах Європи

Юсов оцінив справжній вплив російських шпигунів у країнах Європи
Джерело:  online.ua

За словами представника ГУР Андрія Юсова, повномасштабне вторгнення Росії до України стало «вистрілом в ногу» для російської агентури та спецслужб у Європі. Наразі їхній вплив значно нижчий через висилання дипломатів та санкції проти російських медіа й організацій.

Джерело: представник ГУР Андрій Юсов в ефірі FREEДОМ

Вплив російських спецслужб в Європі значно послабився

У цілому можемо зробити висновок, що повномасштабне вторгнення Росії до України стало «вистрілом в ногу» для російської агентури та спецслужб через те, що призвело до зменшення їхнього впливу на західний світ та Європейського Союзу.

Юсов зазначив, що кількість висланих так званих дипломатів, які безумовно не є дипломатами, кількість зачинених російських медіа, фігур та організацій які потрапили під санкції послабила агентруні можливості російських спецслужб.

Проте розслаблятися не варто, оскільки РФ має величезну кількість сплячих агентів. Час від часу ми бачимо, як вони висловлюються проти підтримки України, надання оборонної зброї, економічної допомоги. У цьому чітко фіксується робота російської агентури, яка наразі має менший вплив ніж до 24 лютого 2022 року.

Представник ГУР нагадав, що до нещодавнього часу цілі уряди і впливові політичні організації працювали над схиленням України до миру, до постійних поступок, також і територіальних.

Сьогодні цього немає. Сьогодні демократичний вільний світ об’єднаний навколо підтримки України та збереження власної безпеки. Позбавлення Європи від російської агентури – це допомога не Україні, а допомога країнам ЄС та НАТО. Ця робота ефективно ведеться в тому числі за допомогою українських спецслужб.

Юсов також прокоментував нещодавне викриття підготовки державного перевороту в Німеччині. За його словами, про факти впливу росії ми ще почуємо.

Крім Німеччини є й інші приклади. У Молдові й до сьогодні російські агенти намагаються дестабілізувати ситуацію через проросійські сили і органзіції. Шляхом прямого фінансування акцій протесту.

Щодо «Россотрудничества» та інших псевдоорганізацій, які мали би займатися економікою, культурою та бізнесом, Юсов зазначив, що це агенти впливу та агентура російських спецслужб.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?