Німецька контррозвідка помітила активізацію діяльності іноземних розвідок в країні
Категорія
Світ
Дата публікації

Німецька контррозвідка помітила активізацію діяльності іноземних розвідок в країні

Німецька контррозвідка помітила активізацію діяльності іноземних розвідок в країні
Джерело:  online.ua

Німецька контррозвідка попередила про високий рівень діяльності іноземних спецслужб на території Німеччини. Зокрема там виділили діяльність РФ та Китаю.

Джерело: Spiegel

У Німеччині активно діє іноземна розвідка

Президентка Служби військової контррозвідки ФРН Мартіна Розенберг попередила про зростання активності протидії спецслужбам Німеччини.

Сценарії загроз для Бундесверу різноманітні, зазначила глава військової розвідки.

Державні спецслужби використовують усі наявні у них засоби, щоб отримати інформацію, впливати та сприяти інтересам своєї країни, — сказала Розенберг.

Військова контррозвідка зареєструвала «численні аномалії та спроби шпигунства».

Останнім часом неодноразово помічаються польоти безпілотників над військовими об’єктами Бундесверу та місцями навчання українських військових без з’ясування передумови.

Наприклад, військовий полігон у Вільдфлекені, Баварія. Федеральне міністерство оборони оголосило, що в ніч з 30 вересня на 1 жовтня безпілотники неодноразово пролітали над районом на баварсько-гессенському кордоні.

За попередніми даними, наприкінці серпня російські спецслужби намагалися стежити за навчанням українських військових на західних системах озброєння в Німеччині.

Контррозвідка помітила підозрілі транспортні засоби поблизу військових баз в Ідар-Оберштайні в землі Рейнланд-Пфальц і Графенвер в Баварії. Експерти кажуть, що шпигунська діяльність значно зросла і є частішою, ніж під час холодної війни, також тому, що з’явилися нові точки атаки через Інтернет і соціальні мережі.

За словами Розенберг, діяльність іноземних спецслужб проти Бундесверу вже була на «високому рівні» до 24 лютого 2022 року – тобто до того, як Росія напала на Україну.

Мета нашої роботи полягає в тому, щоб на ранній стадії виявити будь-яку шпигунську діяльність, зокрема російських і китайських спецслужб, і ефективно протистояти їй у співпраці з національними та міжнародними партнерськими органами, — сказала Розенберг.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?