У Німеччині чоловіка оштрафували на 4 тис євро за наліпку з символом "Z" на авто
Категорія
Світ
Дата публікації

У Німеччині чоловіка оштрафували на 4 тис євро за наліпку з символом "Z" на авто

У Німеччині чоловіка оштрафували на 4 тис євро за наліпку з символом "Z" на авто
Джерело:  online.ua

У Німеччині суд оштрафував на 4 тис євро 62-річного чоловіка за наліпку з символом "Z" на авто. Таким чином він схвалював загарбницьку війну РФ проти України.

Джерело: Spiegel

У Німеччині оштрафували чоловіка за підтримку війни РФ

Окружний суд Гамбурга оштрафував 62-річного чоловіка на 4 тис євро через те, що він розмістив символ «Z» на задньому склі свого автомобіля.

Суд визнав водія винним у потуранні кримінальним злочинам, повідомив речник суду.

Підсудний не заперечував, що прикріпив до свого автомобіля білий аркуш паперу формату А4 із синьою буквою Z.

На думку суду, це включає схвалення війни в Україні, яка є загарбницькою війною в розумінні Міжнародного кримінального кодексу, на додаток до демонстрації солідарності з Росією, - сказав речник.

Вирок чоловіку ще не набрав законної сили.

Буква «Z» означає символ російської війни, а літера означає гасло «За перемогу». Цей символ російські військові наносять на свою техніку та форму, він активно використовується у російській пропаганді.

Низка країн, зокрема Литва, Естонія, Молдова, заборонили використання символіки злочинної агресії Росії в Україні, а саме літери «V» і «Z». Україна також заборонила використання цих символів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?