РФ почала вербувати на війну в Україну жителів Киргизстану
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ почала вербувати на війну в Україну жителів Киргизстану

РФ почала вербувати на війну в Україну жителів Киргизстану
Джерело:  online.ua

За словами представників Центру журналістських розслідувань "MediaHub", у соціальних мережах Киргизстану почали з'являтися оголошення ПВК "Вагнер" про вербовку громадян на війну в Україну під виглядом набору працівників у приватні охоронні підприємства у регіонах Росії.

Джерело:  "MediaHub""Радио Азаттык"

Росіяни почали вербувати на війну в Україну жителів Киргизстану

Редакція медіа опублікувала скріншот відповідного оголошення розміщеного на сторінці kg.zarplata в Інстаграмі. Начебто набирають для охорони промпідприємств з перспективою отримання російського громадянства. Зарплата стартує від 100 тис. рублів на місяць. Такі ж оголошення розміщено з орієнтацією на громадян Узбекистану.

Журналістам-розслідувача вдалося з'ясувати, що йдеться про роботу від 4 місяців і більше, за яку пропонується щомісячна винагорода 240 тис. рублів і те ж російське громадянство при умові виконання "завдань" у зоні бойових дій в Україні.

"Роботодавець" під час телефонної розмови почав стверджувати, що працює в інтересах Міноборони РФ. Однак, враховуючи те, що місцем збору вказано хутір Молькіно у Краснодарському крах, йдеться про базу та вербувальний пункт саме ПВК "Вагнер", що підтвердили розслідувачі.

Окрім того, наголошується, що набирають на війну навіть громадян з судимістю, однак жодних компенсацій у разі отримання каліцтва навіть не обіцяють.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?