РФ погодилася — у Зеленського зізналися, про що уже домовилися з командою Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

РФ погодилася — у Зеленського зізналися, про що уже домовилися з командою Путіна

РФ погодилася — у Зеленського зізналися, про що уже домовилися з командою Путіна
Джерело:  online.ua

Член команди українського лідера Володимира Зеленського та  речник української сторони у ТКГ Олексій Арестович під час брифінгу 11 грудня поділився з громадянами важливою новиною. Він наголосив, що команда очільника Кремля Володимира Путіна нарешті погодилася провести зустріч політичних радників лідерів "нормандського формату", саме тому українська делегація у Тристоронній контактній групі вбачає повільне просування у взаємодії сторін, інформує ONLINE.UA.

"Якщо стисло підбивати підсумки паризької зустрічі, то ми можемо зазначити декілька тез. Ми в українській делегація у ТКГ кваліфікуємо те, що відбувається як дуже, дуже, дуже повільне, але просування. Найголовніше досягнення для нас – те, що Росія все ще зберігає процес. І фактично ми можемо констатувати, що справи йдуть за планом "А", що формальних і неформальних підстав для переходу до плану "Б" поки що немає", — підкреслив Олексій Арестович.

Окрім того, він звернув увагу на те, що цього тижня команда Володимира Путіна висловила бажання провести зустріч на рівні політичних радників. 15-го грудня відбудеться засідання ТКГ – останнє у цьому році.

"Якщо навіть подивитися по справах у підгрупах, то можна сказати, що навіть у роботі по КПВВ – всі ці два листи з технічними умовами, які ми узгоджуємо постійно, – і там є просування. На жаль, воно повільне. На жаль, воно найбільш повільне у найбільш болючому питанні: у звільненні взаємно утримуваних осіб. Але, тим не менш, "нормандський формат" і процес існує. Хоча він і просувається по міліметру, по краплі, але він, тим не менш, є", – наголосив член команди Володимира Зеленського.

Як стверджує політик, наразі РФ просуває два наративи, щоб офіційний Київ та ОБСЄ погодилися на них. В першу чергу, команда Путіна зневажає весь комплекс домовленостей, який був підписаний із літа 2014 року, а наполягає лише на комплексі заходів, який було підписано 12 лютого 2015 року. По-друге, офіційна Москва постійно нав'язує постійний діалог із представниками так званих "ДНР" та "ЛНР", яких Арестович називає ТОРДЛОУ – "представники тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей України".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда Путіна почала знову публічно принижувати Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?