РФ повертає жителів Маріуполя до зруйнованого міста
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ повертає жителів Маріуполя до зруйнованого міста

РФ повертає жителів Маріуполя до зруйнованого міста
Джерело:  online.ua

За словами радника мера окупованого кремлівською армією Маріуполя Петра Андрющенка, РФ почала повертати у зруйноване місто вивезених жителів.

Джерело: Telegram-канал Петра Андрющенка

Окупанти повертають жителів зруйнованого Маріуполя назад у місто 

За словами Андрющенка, вивезені до Пскова жителі Маріуполя дуже швидко стали проблемою для місцевої влади.

Зокрема, радник мера Маріуполя повідомив, що із Пскова до Ростова на Дону, а потім назад у Маріуполь повернули близько 60 громадян України.

У суботу, 13 серпня, їх примусово завантажили у два причіпних вагони та відправили до Ростова-на-Дону. Там українців зустрінуть представники так званої "ДНР".

Більшість з цих людей немає вцілілого житла в місті і змушена буде жити на вулиці або вламуватись в квартири інших маріупольців в евакуації. Чудовий реальний приклад "турботи" Росії і її здатності. Сучасна Росія навіть депортацію не здатна організувати, як би цинічно не звучала правда, - зазначив Андрющенко.

Росія після варварського захоплення Маріуполя депортувала на свою територію та ОРДЛО десятки тисяч жителів міста. Окупанти обманом вивезли українців під виглядом евакуації.

Фото - facebook.com/Yuzhny 24

За деякими даними, з початку повномасштабного вторгнення РФ вивезла на свою територію понад 1,185 млн українців, з них 200 тис.дітей.

При цьому кремлівська окупаційна армія проводить у Маріуполі приховану мобілізацію.

У міськраді Маріуполя зазначили, що людям нібито пропонують влаштуватися водіями та машиністами.

При цьому серед місць дислокації – Донецьк, Горловка та Макіївка.

Міськрада запевняє, що насправді відбувається прихована мобілізація: людей просто збирають та відправляють на фронт. Як це, зокрема, робили у Донецьку.

Маріупольців закликають не вестися на такі чи інші пропозиції від російських окупантів та за можливості виїхати з міста.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?