РФ повинна поважати "зернову угоду": посли G7 приїхали в Одесу
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ повинна поважати "зернову угоду": посли G7 приїхали в Одесу

РФ повинна поважати "зернову угоду": посли G7 приїхали в Одесу
Джерело:  online.ua

29 липня офіційно стало відомо, що посли країн "Групи семи" в Україні приїхали до Одеси, заявляючи про важливість угоди про експорт української агропромислової продукції. Про це заявила пані посол Британії в Україні Мелінда Сіммонс.

Джерело: Твіттер-сторінка Мелінди Сіммонс

Посли G7 приїхали в Одесу, щоб підтримати реалізацію "зернової угоди"

Мої колеги-посли G7 і я перебуваємо в Одесі разом з Туреччиною, щоб наголосити на важливості угоди за посередництва ООН, що дозволяє вивозити продовольство з України. Росія має поважати угоду, - йдеться в повідомленні представниці Великої Британії.

Що відомо про ситуація навколо українського зерна:

22 липня у Туреччині була підписана угода про розблокування українських портів для вивезення зерна.

Однак уже 23 липня армія РФ випустила ракети по Одеському морському порту – 2 ракети збили сили ППО, ще 2 влучили в об’єкти інфраструктури порту.

Що важливо розуміти, першим в рамках деблокади може запрацювати Чорноморський порт, перше судно може пройти розблокованими коридорами протягом чотирьох діб.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?