РФ припинила постачання нафти у Білорусь після суперечки Лукашенка з Путіним
Категорія
Економіка
Дата публікації

РФ припинила постачання нафти у Білорусь після суперечки Лукашенка з Путіним

РФ припинила постачання нафти у Білорусь після суперечки Лукашенка з Путіним
Джерело:  online.ua

Російська сторона станом на п'ятницю, 3 січня, не постачає нафту Білорусі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання "ТАСС".

За відомостями концерну "Белнефтехим", наразі у республіці працюють лише два переробних заводи. Їхню потужність зведено до припустимого мінімуму.

"Постачання російської нафти не здійснюється. Завантаження нафтопереробних заводів знижено до максимально припустимого рівня", - пояснили у компанії.

Наразі офіційний Мінськ шукає шляхи для укладення нових контрактів на постачання нафти з альтернативних до РФ джерел.

Нагадаємо, нафтопостачання з Росії у Білорусь обговорили президенти країн Володимир Путін та Олександр Лукашенко напередодні Нового року. Білоруський лідер розпорядився шукати альтернативні джерела одразу після телефонної розмови, що опосередковано вказує на її результат.

Як повідомляв ONLINE.UA, ще наприкінці грудня 2019 року Олександр Лукашенко стверджував, що РБ підпорядкує собі нафтопровід "Дружба", якщо російська сторона не знижатиме ціну на нафту. Він наголосив, що країні доведеться шукати інших поставників.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?