РФ у понад 20 разів збільшила експорт нафти до Індії
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ у понад 20 разів збільшила експорт нафти до Індії

РФ у понад 20 разів збільшила експорт нафти до Індії
Джерело:  online.ua

Протягом минулого року експорт російської нафти до Індії зріз у понад 22 рази. РФ стала найбільшим постачальником нафти до цієї країни.

Джерело:  Reuters

Що відомо про нарощування РФ експорту нафти до Індії 

За словами віце-прем'єра РФ Олександра Новака, доходи від продажу енергоресурсів склали 42% бюджету РФ у минулому році порівняного з 36% роком раніше.

При цьому голова Міненерго РФ  Микола Шульгінов заявив, що РФ перенаправила весь експорт сирої нафти, яка до цього йшла до країн ЄС та США у інші дружні країни.

Сьогодні можу сказати, що нам вдалося повністю перенаправити весь обсяг експорту, який постраждав від ембарго. Зниження продажів не відбулося, - заявив Шульгінов.

Що відомо про скорочення видобутку нафти в РФ 

Шульгінов також заявив, що через введенні Заходом обмеження РФ в цьому році скоротить об'єми видобутку нафти та газу.

Міністр підкреслив, що наразі РФ планує перенаправити свій експорт нафти та нафтопродуктів до Азії, Африки, Латинської Америки та Близького Сходу.

У березні найбільшим покупцем російської еталонної нафти марки Urals була Індія.
Постачання в Індію становитимуть понад 50% всього морського експорту Urals цього місяця, а Китай буде на другому місці.

Виступаючи на тому ж заході, Олександр Дюков, генеральний директор найбільшої російської нафтової компанії "Газпром нафта", заявив, що 2023 буде більш складним, ніж 2022, і тиск санкцій зростатиме.

Що відомо про збільшення таємних видатків російського бюджету 

На тлі розв'язаної Кремлем злочинної війни проти України Москва приховує зростання видатків держбюджету.

У матеріалі видання зазначається, що приховані або не оприлюднені втрати Росії зросли до 31 млрд доларів, що більш ніж у 2 рази перевищує аналогічний показник роком раніше.

Незалежний російський економіст Олександра Сусліна заявила, що збільшення таємних витрат вказує на зростання витрат, пов'язаних з війною.

Логічно припустити, що туди ж включені витрати на нові території, - зазначила Сусліна.

Оскільки витрати на армию агресора різко збільшуються, оборона - разом з відповідною категорією національної безпеки - тепер поступається тільки державним соціальним програмам за часткою витрат в РФ.

Як йдеться в матеріалі, секретність говорить про масштаби фінансових зобов'язань, пов'язаних з військовими зусиллями, які, як обіцяв Путін, не матимуть "обмежень".

Востаннє таємні витрати в РФ досягали піку в 21% у 2015 році, через рік після анексії Криму.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?