РФ уже застосовує проти України дрони власного виробництва — CAR
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ уже застосовує проти України дрони власного виробництва — CAR

РФ уже застосовує проти України дрони власного виробництва — CAR
Джерело:  online.ua

Згідно з даними аналітиків незалежної британської дослідницької групи Conflict Armament Research, Росія почала виробляти і застосовувати для атак проти України власну версію іранських дронів-камікадзе "Шахед". Про це фахівці заявили, уважно вивчивши збиті українськими військовими безпілотники.

Джерело:  CAR

РФ використовує проти України Шахеди власного виробництва

За словами представників CAR, вони вирішили вивчити два безпілотники, які бійці ЗСУ збили на півдні України.

Британські аналітики звертають увагу на те, що безпілотники виглядали як іранські "Шахеди-136", однак фахівці виявили у них електронні модулі, які РФ використовує для будівництва своїх розвідувальних БПЛА.

У CAR переконані тому, що збиті дрони "Герань-2" були виготовлені в РФ, а не в Ірані.

Конструкції корпусу та внутрішні модулі, зокрема, які використовуються для навігації, у цих безпілотників мають значні відмінності від іранських дронів.

Що важливо розуміти, ці безпілотники, так само як і іранські "Шахеди", майже повністю виготовлені з компонентів, які були зроблені за межами країни-агресорки.

Окрім того, наголошується, що британські спеціалісти ідентифікували близько 100 компонентів у більш ніж 30 модулях у збитих дронах.

Їхніми виробниками виявилися 22 компанії із 7 країн, зокрема з Росії.

Україна може отримати безпілотник нового покоління

Згідно з даними німецьких журналістів, концерн Rheinmetall планує надати Збройним силам України безпілотний комплекс нового покоління для повітряної розвідки "Luna NG".

Окрім того, зазначається, що це може статися ще до кінця поточного року.

Що важливо розуміти, Luna NG" – це нещодавно розроблений новітній БПЛА, який перевершує попередні моделі за всіма важливими експлуатаційними характеристиками.

Безпілотник не тільки може використовуватися як розвідувальна система, але також здатний забезпечувати мережу LTE, перехоплювати або глушити зв’язок.

Читайте також:

  • У Криму заявили про нічну масовану атаку БпЛА

  • Центр окупованого Севастополя залишився без світла. Що відбувається

  • ЗСУ дотримали слова щодо анонсованого "сезону бавовни" в Криму — Гуменюк

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?