ЗСУ дотримали слова щодо анонсованого "сезону бавовни" в Криму — Гуменюк
Категорія
Україна
Дата публікації

ЗСУ дотримали слова щодо анонсованого "сезону бавовни" в Криму — Гуменюк

ЗСУ дотримали слова щодо анонсованого "сезону бавовни" в Криму — Гуменюк
Джерело:  online.ua

ЗСУ дотримали слова щодо анонсованого сезону бавовни в Криму. Сьогодні на окупованому півострові знову пролунали вибухи.

Джерело: Радіо Свобода

Сезон бавовни від ЗСУ продовжується в Криму 

Про це повідомила керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі "Радіо Свобода".

Гуменюк прокоментувала звуки вибухів, які сьогодні чули в окупованому Криму, зокрема в місті Саки та в Новофедорівці.

За її словами, знищення ресурсів та резервів ворога у тилу "цілком логічно".

Ми анонсували сезон бавовни – ми тримаємо слово. Це абсолютно в планах Сил оборони, це абсолютно вписується в логіку і тактику ведення війни. І абсолютно є діючою складовою того самого контрнаступу, про який так багато говорять. Але завжди забувають про те, що одним із найважливіших елементів контрнаступу є нищення потенціалу ворога, його ресурсів, резервів і можливостей оновлюватися в умовах бойових дій, – сказала Гуменюк.

На запитання, чи це українські дрони атакували півострів Крим, військова вчергове нагадала, що розкривати причетність до операцій Сили оборони України будуть після перемоги.

Гуменюк також розповіла, що в умовах гібридної війни РФ намагається дезінформувати всіх.

Служба безпеки України позначила: всі деталі будуть розкриті після перемоги, тому що в умовах бойових дій у нас ще багато роботи. В умовах гібридної війни Росія дуже спритно використовує всі ці ресурси інформаційного впливу. Для того, щоб видати бажане за дійсне, вони намагаються сповістити про все в першу чергу. І орієнтують на ті об’єкти і напрямки, які їм вигідні, – пояснила військова.

Речниця розказала про просування російських наративів, щоб знизити інформаційний ажіотаж.

Вони позначають той об’єкт, який має зняти інформаційний ажіотаж. А що насправді ми атакуємо, знаючи, що ворог роззосереджує свої зусилля, переносить, передислоковує багато об’єктів і підрозділів – ми будемо звітувати відповідно до того, як це буде безпечно для продовження нашої бойової роботи. Зараз відбувається «посів насіння бавовни» по Кримському півострову, а далі, вже як проросте, ми позначимо кожному, – додала речниця.

Що відомо про вибухи цієї ночі в Криму

Вночі 10 серпня у тимчасово окупованому Криму пролунало кілька вибухів. Російське Міноборони заявило про чергову атаку дронів.

За їх словами, 11 дронів намагалися атакувати Севастополь: 2 з них нібито були збиті, а 9 – уражені засобами радіоелектронної боротьби (РЕБ).

Також росіяни повідомляють, що внаслідок атаки дронів 10 серпня постраждалих і руйнувань немає.

З початку літа в тимчасово окупованому Криму майже щодня відбуваються вибухи на військових об'єктах окупанта. "Сезон бавовни" від ЗСУ справді розпочато.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?