РФ вдає поступливість для зняття санкцій - нардеп викрив плани Кремля
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ вдає поступливість для зняття санкцій - нардеп викрив плани Кремля

РФ вдає поступливість для зняття санкцій - нардеп викрив плани Кремля
Джерело:  online.ua

Влада РФ зацікавлена у демонстративній поступливості у конфлікті з Україною для створення приводу для зняття санкцій. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook-сторінку народного депутата Богдана Яременко.

За словами голови комітету парламенту з питань зовнішньої політики, дії Москви говорять про її наміри знизити напругу у дипломатичному протистоянні з Києвом. Також про "поступливість" говорять рішення російського уряду стосовно політики в Європі та США.

Нардеп від "Слуги народу" вважає, що найкращою політикою для України у цій ситуації стане початок мирного процесу з посиленням дипломатичного тиску на Кремль.

"Якщо наші міжнародні партнери прагнуть те саме, що і президент Зеленський, - сповнені смислу мирні переговори, то допомогти йому і Україні зараз можна саме активною дипломатією, яка не відкидаючи можливості послаблення санкцій проти Росії за умов виконання нею низки передумов, все ж таки гарантуватиме для РФ посилення тиску і санкцій в разі зриву мирних переговорів з Україною", - пояснив Яременко.

Посадовець вважає, що українським представникам зовсім не важко перестати вживати термін про "збройну агресію РФ" у документах. Не важко, як Кремлю не важко звільнити полонених, відновити дозвіл на діяльність Меджлісу та допустити в анексований Крим спостерігачів ОБСЄ.

Як повідомляв ONLINE.UA, російська сторона на переговорах мінської ТКГ вимагає від Києва впровадження закону про особливий статус ОРДЛО на постійній основі, а також створення КПВВ у Щасті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?