РФ вдарила по багатоповерхівці Дніпра "убивцею авіаносців" – зросла кількість поранених
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ вдарила по багатоповерхівці Дніпра "убивцею авіаносців" – зросла кількість поранених

РФ вдарила по багатоповерхівці Дніпра "убивцею авіаносців" – зросла кількість поранених
Джерело:  online.ua

14 січня армія РФ вдарила по багатоповерхівці в Дніпрі ракетою Х-22, яка призначена для знищення авіаносних груп у морі. Згідно з даними Нацполіції, станом на 20:00 внаслідок атаки ворога кількість поранених зросла до 64, 5 людей загинули, ще 35 мешканців дому вдалося врятувати.

Джерело: телемарафон "Єдині новини", ГУ Нацполіції у Дніпропетровській області

Що відомо про ракетний удар по Дніпру 14 січня

За словами поліцейських, станом на 20:00 з-під завалів багатоповерхівки врятували 35 осіб, зокрема 6 дітей. Росія забрала життя п’яти людей, ще 64 - отримали поранення.

Аварійно-рятувальні роботи продовжуються. На місці влучання продовжують працювати всі профільні служби: рятувальники, лікарі, 5 слідчо-оперативних груп поліції, криміналістична лабораторія, патрульні поліцейські, криміналісти, кінологи. Навпроти будинку №118 по вул. Набережна Перемоги на зупинці громадського транспорту розгорнуто штаб прийому звернень людей, постраждалих внаслідок ракетного удару, - повідомляє пресслужба Нацполіції.

Окрім того, речник Повітряних сил Юрій Ігнат повідомив, що ракета, яку росіяни випустили по багатоповерхівці у Дніпрі, – це ракета Х-22.

Він також додав, що її випустили з дального бомбардувальника Ту-22М3, запуски проводилися із району Курська та Азовського моря. Вдалося зафіксувати 5 пусків цих ракет.

Що це за ракета? Така ракета влучила кілька місяців тому по торговому центру в Кременчуку. Ракета з бойовою частиною 950 кілограмів, яку називають "убивцею авіаносців", призначена для знищення авіаносних груп у морі, вона може оснащуватися ядерною частиною. І такою ракетою б’ють по густонаселеному місту, де люди… Нема жодного пояснення і виправдання цьому терористичному акту, - зазначає Ігнат.

Що відомо про ракетну атаку росіян на Київ та Харків 14 січня

Окрім того, Юрій Ігнат додав, що 14 січня російські окупанти били по Києву й Харкову зенітними ракетами, які призначені для ураження повітряних цілей і які є вкрай небезпечними для мирних мешканців міст.

Чому це терористи, чому це нелюди? Тому що почали бити ракетами, які є зенітні, С-400 або С-300… Вже встановлено тип ракет, якими били по Києву. Це ті ракети, якими б’ють постійно по східних регіонах нашої держави, це й Харківщина, Миколаївщина, Дніпропетровщина страждає фактично щодня від цих ракет. Вже і з північного напрямку почалися ці напади, - зазначає речник Повітряних сил.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?