РФ вдарила вночі по Запоріжжю десятками ракет з районів Мелітополя та Бердянська
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ вдарила вночі по Запоріжжю десятками ракет з районів Мелітополя та Бердянська

РФ вдарила вночі по Запоріжжю десятками ракет з районів Мелітополя та Бердянська
Джерело:  online.ua

Нічний удар по Запоріжжю війська РФ здійснили з окупованої території з районів Мелітополя та Бердянська. Було випущено чотири крилаті ракети Х-22, дві керовані авіаційні ракети Х-59 та близько 16 ракет із ЗРК С-300.

Джерело: Командування Повітряних сил ЗСУ

Удар по Запоріжжю РФ здійснила десятками ракет

Уночі 9 жовтня російські окупаційні війська завдали масованого ракетного удару по Запоріжжю. Загинули мирні мешканці, зруйновано будинки.

Починаючи із 00.30 год 9 жовтня, виявлено шість бомбардувальників Ту-22М3, які працювали з аеродрому Рязань та сім Су-35 – з аеродрому Маринівка, Ростовської області.

Удару по Запоріжжю було завдано із тимчасово окупованих територій – з районів Мелітополя та Бердянська. Випущено чотири крилаті ракети Х-22 (із Ту-22М3) та дві керовані авіаційні ракети Х-59 (із Су-35).

Крім того, противник завдав ракетного удару зенітними ракетами із ЗРК С-300. Було випущено близько 16 ракет по цивільній інфраструктурі міста та житлових кварталах.

Крім того, за минулу та поточну добу (станом на 11.30) Повітряні Сили ЗС України на південному напрямку збили російський літак (імовірно Су-25, тип уточнюється), два безпілотні літальні апарати окупантів, один БпЛА-камікадзе «Shahed-136» та одну керовану авіаційну ракету Х-59 (Запоріжжя).

Ще раз нагадуємо про підступність ворога та наголошуємо про дотримання правил безпеки під час оголошення повітряної тривоги, особливо у прифронтових регіонах.

У ЗСУ нагадують, що засоби протиповітряної оборони, які є на озброєнні Збройних Сил України, спроможні збивати далеко не всі типи ракет, якими ворог б’є по мирних містах. Особливо це стосується ракет Х-22 , ракет комплексів «Іскандер» та С-300.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?