Євросоюзу стає важче запроваджувати санкції проти РФ — прем’єрка Естонії
Категорія
Політика
Дата публікації

Євросоюзу стає важче запроваджувати санкції проти РФ — прем’єрка Естонії

Євросоюзу стає важче запроваджувати санкції проти РФ — прем’єрка Естонії
Джерело:  online.ua

Прем’єр-міністерка Естонії Кая Каллас висловила думку, що через "втому від війни" та "внутрішні проблеми, що даються взнаки", ЄС все важче запроваджувати санкції проти РФ та зберігати єдність.

Джерело: Кая Каллас в інтерв’ю  The Telegraph

Каллас стурбована відсутністю єдності в ЄС

Стає все важче і важче запроваджувати санкції (в Європейському Союзі), і залишилося не так багато елементів, на які ми можемо накласти санкції. У цьому проблема, - сказала Каллас.

Каллас вважає необхідним продовжувати тиск на Росію, щоб вона не вирішила поширити загарбання на інші країни.

Після України він (Путін) поклав око на Молдову. Він націлився на Грузію, він націлився на країни Балтії. Він цього, власне, й не приховував. Єдиний спосіб зупинити це – допомогти Україні виграти цю війну, - сказала вона.

Каллас підкреслила, що Росія погрожує ядерною зброєю Європі, щоб вона відмовилася від своїх рішень.

Коли мова йде про Путіна, звичайно, він є військовим злочинцем і має бути притягнутий до відповідальності за злочини агресії, які він скоїв. І не варто вести переговори з терористами, тому що це їм приносить користь. У довгостроковій перспективі ми заплатимо вищу ціну.

Каллас визнає, що все ще «стурбована», що західні союзники можуть підштовхнути Україну до «якогось передчасного миру, на який вони насправді не готові піти».

За її словами, на Заході було «дуже інше розуміння» того, що може означати мир для колишніх країн «залізної завіси».

Для половини Європи кінець Другої світової війни означав мир, процвітання, – сказала вона. – З іншого боку Європи мир означав звірства, тортури та масові депортації.

Нагадаємо, що жодна інша країна світу не надіслала в Україну більше військового обладнання у відношенні ВВП на душу населення, ніж Естонія.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?