Розвідка Великої Британії оцінила успіхи контрнаступу ЗСУ на сході та півдні
Категорія
Україна
Дата публікації

Розвідка Великої Британії оцінила успіхи контрнаступу ЗСУ на сході та півдні

Розвідка Великої Британії оцінила успіхи контрнаступу ЗСУ на сході та півдні
Джерело:  online.ua

За даними військової розвідки Великої Британії, українські військові продовжують успішні контрнаступальні операції за кількома напрямками на Харківщині та Херсонщині. 

Джерело: Twitter-сторінка Міноборони Великої Британії

Як проходить контрнаступ ЗСУ на сході та півдні України 

Представники британської розвідки зазначають, що кремлівська армія вперто намагається атакувати в районі Донецька.

Тим часом за інформацією розвідки, українські військові збираються вести наступ на підрозділи кремлівської армії та прорвати лінію оборони противника на Харківщині та на Луганщині.

За даними британської розвідки, Збройні сили України в Херсонській області намагаються атакувати окупантів на трьох напрямках - з боку Херсона, Снігурівки та вздовж правого берега Дніпра.

Що стосується російських атак, то ворог активно намагається зламати оборону ЗСУ по лінії Горлівка - Бахмут - Піски. Проте значного успіху окупанти не мають.

Між тим керівник Луганської ОВА Сергій Гайдай зазначив, що звільняти Кремінну на Луганщині буде складніше, ніж Лиман на Донеччині.

За його словами, у Кремінній зосереджено багато російських військових, але в основному це свіжомобілізовані росіяни без підготовки й так звані "елденеерівці".

Ситуація буде важче, тому що часу заритися, налаштувати рубежів і замінувати підходи у російської армії було більше. Плюс погода не дуже сильно нас супроводжує, тому що будь-який дощ – земля відразу в'язне, і важка техніка проходить важко. Тим не менш, думаю, що це сповільнить просування ЗСУ, але не зупинить. І те, що російські війська туди не підвозять, а везуть тільки свіжомобілізованих, це дійсно факт. Все буде залежати від того, що встигнуть зробити росіяни, які резерви вони підтягнуть. Вони дуже сильно мінують Кремінну. У нас дуже багато інформації, що там мінується все, розкидають "пелюстки, - підкреслює очільник Луганщини.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?