Меркель знову заявила про можливість миру в Європі лише за участі Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Меркель знову заявила про можливість миру в Європі лише за участі Росії

Меркель знову заявила про можливість миру в Європі лише за участі Росії
Джерело:  online.ua

Колишня канцлерка Німеччини Ангела Меркель знову закликала не сприймати погрози Путіна, як блеф. Також вона вважає, що міцний мир у Європі неможливий без Росії.

Джерело: Welt

Меркель знову прокоментувала війна РФ проти України

Колишня канцлерка Німеччини Ангела Меркель знову застерегла від відкидання слів путіна про ядерну зброю.

Напад на Україну став "глибоким поворотним моментом", сказала Меркель у на церемонії з нагоди 77-ї річниці газети Süddeutsche Zeitung у Мюнхені.

Нам усім було б добре сприймати слова (Путіна, — ред.) всерйоз і серйозно ставитися до них, а не відкидати їх як блеф, - сказала вона.

Вона вкотре наголосила, що міцний мир у Європі можливий лише за участю Росії.

Поки нам не вдалося це зробити, холодна війна також не закінчилася, — сказала вона.

68-річна Меркель не брала участь у федеральних виборах минулого року після 16 років перебування на посаді канцлера. Також колишня канцлерка раніше заявляла, що не звинувачує себе у війні РФ проти України.

Я себе не звинувачую. Не було можливо створити архітектуру безпеки, яка б могла цьому запобігти. Чи можна було зробити більше, щоб запобігти такій трагедії – я вже вважаю, що ця ситуація є великою трагедією, — чи можна було їй запобігти? І саме тому ви себе питаєте це, і, звісно, я собі й досі ставлю це питання, – заявила політикиня.

Радник ОПУ Михайло Подоляк відреагував на слова Меркель і назвав їх "чистим лицемірством".

Росія вторгається в Україну, знищує міста, влаштовує масові страти, загрожує світу ЗМУ, якщо той не дозволить геноцид та анексію. Здавалося б, усе зрозуміло. Але знову виходить пані Меркель і каже: «Без Росії не буде міцного миру». Як це зупинити?

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?