РФ відділяють від дефолту буквально кілька годин
Категорія
Економіка
Дата публікації

РФ відділяють від дефолту буквально кілька годин

РФ відділяють від дефолту буквально кілька годин
Джерело:  online.ua

Вже через кілька годин в РФ може бути оголошений дефолт через завершення пільгового періоду за пропущеними платежами за облігаціями на суму близько 100 млн доларів, заблокованими через широкомасштабні санкції.

Джерело:  Bloomberg

Через кілька годин в РФ може бути оголошений дефолт

Журналісти видання однак зазначають, що Кремль не збирається офіційно оголошувати дефолт та оскаржує цей статус, але якщо інвестори не отримають свої гроші до встановленого терміну, в понеділок вранці настане дефолт.

Фото - wikimedia.org

Поки це в основному символічна подія, враховуючи, що Росія вже є економічним, фінансовим і політичним ізгоєм в більшості країн світу. Але це показує, як США, Європа та інші країни закрутили гайки з моменту початку вторгнення в Україну в лютому, щоб зробити для Росії практично неможливим ведення нормальної фінансової діяльності.

Для Росії це буде перший іноземний дефолт з моменту відмови більшовиків від боргів царської епохи в 1918 році. На початку 2022 року РФ була дуже близька до такого моменту, але їй вдалося врятуватися в останній момент, перейшовши на інші способи оплати. Цей альтернативний шлях був згодом перекритий в травні - всього за кілька днів до настання терміну виплати 100 млн доларів - коли США закрили лазівку для санкцій, що дозволяла американським інвесторам отримувати платежі за суверенними облігаціями.

Тепер питання полягає в тому, що буде далі, оскільки ринки зіткнулися з унікальним сценарієм дефолту позичальника, який готовий і має ресурси, щоб заплатити, але не може.

Оголошення дефолту - це символічна подія. Російський уряд вже втратив можливість випускати боргові зобов'язання, деноміновані в доларах. Вже зараз Росія не може займати у більшості зарубіжних країн, - зазначає економіст дослідницького інституту Nomura в Токіо Такахіде Кіучі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?