РФ відмовилася від блокування частини Азовського моря
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ відмовилася від блокування частини Азовського моря

РФ відмовилася від блокування частини Азовського моря
Джерело:  online.ua

10 лютого управління навігації та океанографії Міноборони Росії опублікувало інформацію про скасування перекривання району Азовського моря, який РФ збиралася перекрити у рамках навчань. Регіони Чорного моря залишаються перекритими.

Джерело: BlackSeaNews

Азовське море буде розблоковано

Згідно лита, який опублікували ЗМІ, управління навігації та океанографії Міноборони РФ скасувало блокаду Азовського моря на північ від Керченської протоки.

Наразі залишаються запланованими перекриття з 13 лютого великих районів Чорного моря, що містять всі традиційні морські торговельні шляхи: від Босфору до Одеси та від Одеси до Батумі, - зазначили у BlackSeaNews.

Перекриття Чорного та Азовського морів РФ

Нагадаємо, що 9 лютого стало відомо, що Росіє перекриє астину акваторії Чорного й Азовського морів і Керченської протоки для проведення ракетних та артилерійських навчань упродовж 13-19 лютого.

Таке перекриття руху унеможливило б рух торгівельних суден до портів Азовського моря. Так, зона, що лишилася вільною від навчань не є достаньою для проходу великих торгівельних суден.

МЗС України висловило протест щодо блокади і назвало це частиною гібридної війни проти України, яка демонструє зневагу до норм і принципів міжнародного права.

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з рішенням Російської Федерації про блокування частини акваторії Чорного та Азовського морів і Керченської протоки під приводом проведення військово-морських навчань, — повідомили в міністерстві.

Також у МЗС зазначили, що Україна буде консультуватися з іншими країнами-сусідками по Чорному морю, аби отримати від них оцінку та відповідь на дії Росії.

Росія відправила з Середземного моря до Чорного шість військових десантних кораблів для проведення цих навчань.

У міноборони України назвали маневри РФ частиною повзучої окупації України, а посольство США в Україні російською економічною війною.

Міністр оборони України Олексій Резніков також закликав інші країни заборонити російським кораблям вхід до портів та заявив про готовність до будь-яких провокацій.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?