РФ відвела від кордону з Норвегією 80% військ з початку війни проти України — Reuters
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ відвела від кордону з Норвегією 80% військ з початку війни проти України — Reuters

РФ відвела від кордону з Норвегією 80% військ з початку війни проти України — Reuters
Джерело:  online.ua

Росія залишила в Арктиці поблизу Норвегії лише 20% або менше своїх військових від кількості, яка була там до повномасштабного вторгнення в Україну.

Джерело: Reuters

РФ відвела свої війська від кордонів Норвегії

Норвегія є частиною НАТО і має спільний кордон з Росією в Арктиці. Вона межує з Кольським півостровом, де зосереджено більшість російської ядерної зброї, а також російскьий Північний флот, який керує російськими атомними підводними човнами.

Виступаючи після зустрічі начальників оборонних відомств країн НАТО в Осло, генерал Ейрік Крістофферсен заявив, що президент Росії Володимир Путін «дуже добре знає», що НАТО не є загрозою для Росії.

На нашому кордоні, на російському кордоні, можливо, залишилося 20% або менше (російських) сил, ніж було до 24 лютого 2022 року. Якби Путін вірив, що ми загрожуємо Росії, він не міг би направити свої війська в Україну, щоб вести там війну.

РФ забрала війська від кордону з Фінляндією

Голова військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер додав, що подібним чином РФ повелася і з військами поблизу Фінляндії після її вступу в НАТО в квітні.

Фінляндія та Росія мають спільний кордон протяжністю 1300 км, а російських військ уздовж цієї зони, як і з Норвегією, менше, ніж до війни.

Росія знає, що НАТО не є загрозою, тому що ми не маємо наміру атакувати їх. Інакше вони б зовсім інакше відповіли на вступ Фінляндії, — сказав Бауер на конференції.

Водночас Росія постійно каже про "загрозу з боку НАТО".

Вони говорили про це, але не в фізичному плані, - додав Бауер.

Читайте також:

  • Норвегія передасть Україні ракети IRIS-T та обладнання для розмінування

  • Уряд Норвегії надасть Україні винищувачі F-16 —TV2

  • Країни Північної Європи долучилися до гарантій безпеки України

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?