РФ спустошила найбільший склад старої радянської техніки
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ спустошила найбільший склад старої радянської техніки

РФ спустошила найбільший склад старої радянської техніки
Джерело:  online.ua

За інформацією російських журналістів, РФ вже зняла зі зберігання більше 40% старих радянських танків та БТР з найбільшої відомої бази зберігання  "Вагжанове" у Бурятії.

Джерело:   The Moscow Times

Що відомо про використання Росією старої радянської техніки  

За інформацією видання, база зберігання старої радянської техніки  "Вагжанове" розміщується поблизу Улан-Уде. Її площа складає близько 11 кв. км, що значно більше площ двох десятків інших відомих баз зберігання військової техніки біля Росії.

Відповідно до супутникових знімків Google Earth станом не вересень 2021 року, під відкритим небом на базі зберігалось 3 тис 840 одиниць бронетехніки.

Через 8 місяців війни – у листопаді 2022 року – на базі залишилося близько 2 тис 600 бронемашин, а до травня 2023 року – близько 2 тис 270.

Таким чином, за цей час з бази було вивезено 1 тис 570, або 40,8% одиниць бронетехніки.

У "Вагжановому" техніка зберігалася головним чином просто неба.

На знімках за листопад 2022 видно, що приблизно половина техніки була без веж або мала інші видимі зі супутника сліди пошкоджень.

Аналогічні ознаки можна спостерігати у приблизно половини техніки, що залишилася на базі до травня 2023 року.

На території бази також розміщено 10 ангарів, які дозволяють розмістити до 400 одиниць бронетехніки.

Що відомо про модернізацію старої техніки в Росії 

До війни в Україні Росія регулярно утилізувала застарілу бронетехніку: з 2014 до 2022 року було укладено 35 контрактів на 232,2 млн рублів. Кількість контрактів на знищення танків почала знижуватися в 2017 році: тоді начальник головного автобронетанкового управління Міністерства оборони генерал Олександр Шевченко заявив, що замість раніше запланованих 10 тис танків знищать лише чотири тисячі.

Інші можуть стати в нагоді "у зв'язку зі зміною міжнародної обстановки", заявив генерал. 2022 року Міноборони припинило укладати контракти на утилізацію військової техніки.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?