РФ викрала літаків майже на 10 млрд доларів
Категорія
Політика
Дата публікації

РФ викрала літаків майже на 10 млрд доларів

РФ викрала літаків майже на 10 млрд доларів
Джерело:  online.ua

У понеділок, 28 березня, закінчується крайній термін повернення російськими авіакомпаніями 400 арендованих літаків на суму майже в 10 млрд доларів.

Джерело:  Reuters

РФ здійснила найбільшу крадіжку в історії 

Зазначається, що власники лізингових літаків вже втрачають надію на їх повернення.

Боюся, ми станемо свідками найбільшої крадіжки літаків в історії комерційної цивільної авіації, - зазначив доцент кафедри управління повітряним транспортом Сінгапурського технологічного інституту Володимир Білоткач.

Зокрема, більшість арендованих літаків продовжують літати внутрішнім авіапростором РФ, попре те, що Бермудські острови та Ірландія, у яких зареєстрована більшість літаків, призупинили дію сертифікатів льотної придатності, що вимагає термінового припинення польотів.

Подвійна реєстрація не допускається відповідно до міжнародних правил, але Росія вже перевела більше половини літаків, що належать іноземцям, в свій власний реєстр. Уряд Росії також заявив, що 78 літаків російських перевізників були заарештовані за кордоном і не повернутися в Росію.

Фото - Flickr.com

Авіація стала однією з перших жертв вторгнення Москви в Україну, оскільки захід і Росія ввели заборони на використання повітряного простору.

На думку аналітиків, не зважаючі на наявність страхових договорів на літакі, потенційні збитки настільки великі, що арендодавці та страховики ризикують роками розглядати ці питання у судах, перш ніж будуть прийняті якісь рішення про виплату компенсацій.

Та навіть, якщо літаки конфіскують, питання про розмір відшкодування збитків буде дуже складним, адже літаки повинні мати точні записи про технічне обслуговування, щоб гарантувати, що вони були оснащені справжніми, відстежуваними деталями.

На думку експертів, крадіжка у лізингодавців такої кількості літаків не завдасть їм якоїсь критичної шкоди.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?