РФ втратила близько 200 елітних фахівців із захоплення аеродромів під час боїв у Гостомелі — ГУР
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ втратила близько 200 елітних фахівців із захоплення аеродромів під час боїв у Гостомелі — ГУР

РФ втратила близько 200 елітних фахівців із захоплення аеродромів під час боїв у Гостомелі — ГУР
Джерело:  online.ua

Під час спроби захопити аеропорт у Гостомелі в лютому 2022 року, РФ втратила близько 200 елітних бойових фахівців із захоплення аеродромів та аеропортів. Вони десятиліттями брали участь у військових навчаннях подібного типу.

Джерело: ГУР

Командир розвідки розповів деталі бойових дій у Гостомелі

На зустрічі з дипломатами в аеропорту «Антонов» у Гостомелі Герой України, командир підрозділу спецпризначення ГУР МО України, який брав участь у битві за Київ, розповів про деталі бойових дій у Гостомелі, де росіяни збиралися висадити десант і захопити аеродром.

Він зазначив, що за планом Москви, летовище під Києвом мало стати ключовим хабом для швидкого перекидання транспортною авіацією техніки та живої сили для подальшої окупації Києва.

Схоже, росіяни думали, що повторять сценарій захоплення аеродрому, як під час «приштинського кидка» в Косово від 12 червня 1999 року. Вони думали, що в Гостомелі повторять сценарій захоплення аеродрому, як під час подій у Казахстані на початку січня 2022 року. Вони були настільки самовпевнені, не усвідомлюючи, що мають справу з українцями, ― зазначив він.

Сили оборони знищили сотні російських окупантів

Розвідник пояснив, що дії спецпризначенців ГУР МО України та інших підрозділів Сил безпеки й оборони держави у Гостомелі були спрямовані на те, аби знищити якомога більше сил і засобів ворога та не допустити захоплення аеродрому.

Внаслідок боїв злітно-посадкові смуги на летовищі стали непридатними для прийому російських транспортних бортів з військами та технікою. Ворог поніс значні втрати.

У боях за аеродром «Антонов» держава-агресор втратила близько 200 елітних бойових фахівців із захоплення аеродромів та аеропортів, які десятиліттями брали участь у військових навчаннях такого типу, ― повідомив представник ГУР.

Читайте також:

  • Понад 1000 цивільних вбиті солдатами РФ у Київській області

  • ЗСУ відбили та взяли під контроль Гостомель

  • Українські військові знищили десант РФ у Гостомелі

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?