РФ за місяць просунулась на 0,04% території України у рамках свого нового наступу
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ за місяць просунулась на 0,04% території України у рамках свого нового наступу

РФ за місяць просунулась на 0,04% території України у рамках свого нового наступу
Джерело:  online.ua

За останній місяць російські війська на території України просунулися лише на 0,03%, проте в ході наступу окупанти зазнали значних втрат.

Джерело: Business Insider

РФ за місяць просунулась на 0,04% території України

Згідно з картографічними даними, представленими Інститутом вивчення війни (ISW), за період з 31 січня по 28 лютого, Росія лише просунулась на 0,039%, що відповідає приблизно 233,94 квадратних кілометрів.

ISW повідомив, що прокремлівські війська зазнали значних втрат під час конфлікту, втрачаючи тисячі солдатів і залишаючись без військової техніки.

За даними аналітиків, у березні окупаційні війська не просунулися територією України. У той же час російська армія продовжує бойові дії на східній лінії фронту, включаючи місто Бахмут. Попри це Росія не змогла захопити місто, проте вже зазнала значних втрат серед своїх солдатів.

Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі повідомив, що за один день боїв у Бахмуті нещодавно загинуло близько 1200 російських солдатів.
У той же час Міжнародний інститут стратегічних досліджень підрахував, що Росія втратила половину своїх основних бойових танків із початку вторгнення.

У Росії призиватимуть в армію до 30 років

На території Російської Федерації, яка веде загарбницьку війну проти України, хочуть підняти призовний вік і протягом трьох років призивати в армію більше людей.

Змінити рамки призовного віку у Росії запропонував міністр оборони Сергій Шойгу у грудні 2022 року. Він сказав про це на колегії міністерства, звертаючись до президента РФ Володимира Путіна.

Голова комітету з оборони Андрій Картаполов та два його заступники Андрій Красов та Юрій Швиткін внесли ініціативу до Держдуми Росії.

У разі ухвалення закону в російську армію призиватимуть чоловіків з 21 до 30 років. А не з 18 до 27, як це було раніше.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?