РФ замінувала море від Босфору до Одеси й звинувачує у цьому Україну
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ замінувала море від Босфору до Одеси й звинувачує у цьому Україну

РФ замінувала море від Босфору до Одеси й звинувачує у цьому Україну
Джерело:  online.ua

19 березня стало відомо, що російські солдати замінували морські шляхи від Босфору до Одеси. Офіційна Москва уже почала звинувачувати у цьому Україну, вони стверджують, що це – українські міни і після шторму вони дрейфують.

Джерело: очільник проєкту в Інституті Чорноморських стратегічних досліджень і головний редактор BlackSeaNews  Андрій Клименко

РФ замінувала море від Босфору до Одеси - перші подробиці

Реальна небезпека на морі: РФ замінувала рекомендовані шляхи від Босфору до Одеси і повідомила, що це українські міни. Чергова небезпечна дезінформація з боку ворога, - попереджає Клименко.

Окрім того, він також опублікував документ від 18 березня за підписом капітана морського порту Сочі В‘ячеслава Румянцева, в якому йдеться про те, що, мовляв, українські Військово-морські сили встановили якірні міни на підходах до своїх портів Одеса, Очаків, Чорноморськ і Южне – але через шторм вони відірвалися і зараз становлять загрозу для судноплавства у північно-західній частині Чорного моря.

Представники ВМС України також підтверджують, що наразі активно поширюється дезінформація про міни, що дрейфують нібито з вини українських сил.

Як стверджує Клименко, у такий спосіб росіяни хочуть перешкодити морському трафіку комерційних суден в Чорному морі.

Воно потребує негайного введеня до Чорного моря Постійної мінно-тральної группи НАТО!, – наголосив експерт.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?