РФ запустила по Україні крилаті ракети з імітатором ядерної боєголовки — ЗМІ
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ запустила по Україні крилаті ракети з імітатором ядерної боєголовки — ЗМІ

РФ запустила по Україні крилаті ракети з імітатором ядерної боєголовки — ЗМІ
Джерело:  online.ua

Як мінімум одна зі збитих 17 листопада над Києвом крилатих ракет мала імітатор ядерної боєголовки. Це може свідчити, що у РФ критично не вистачає крилатих ракет зі звичайним бойовим зарядом.

Джерело: Defense Express

Над Києвом збили ракету з імітатором ядерної боєголовки

Видання з власних джерел повідомляє, що одна з двох крилатих ракет, які збили ППО 17 листопада над Києвом, була ракетою типу Х-55, в якій взагалі не було бойової частини.

Замість неї було "прикручено" блок, який виступав імітатором ядерної бойової частини.

Простіше кажучи – для цього удару орки взяли як мінімум одну Х-55 із свого "ядерного арсеналу", "відкрутили" з цієї ракети ядерну боєголовку і замість неї поставили пусту "болванку", і так і відстріляли по Україні, - пише видання.

Defense Express поясню, що зазвичай РФ застосовує для атак по Україні ракети типу Х-555 – це "неядерна" модифікація ракети Х-55, перероблена під звичайну боєголовку із "класичною" вибухівкою.

А от саме Х-55 – це радянська ракета, яка першопочатково розроблялась саме як носій ядерної зброї, під так звану "спецБЧ" (так на радянському та російському військовому жаргоні позначається ядерна боєголовка), - зазначає видання.

Звичайна та ядерна боєголовка конструктивно між собою відрізняються.

Тому, російські військові вийняли ядерну боєголовку із Х-55, але не змогли туди зарядити туди звичайну боєголовку, оскільки ракети мають різні конструкції.

Це може свідчити про те, що запас крилатих ракет в РФ вичерпується до позначки, критичної для Кремля, тому що у хід пішли крилаті ракети із "ядерного арсеналу".

Ще одне можливе пояснення – росіяни навмисне використали Х-55 із "пустим" імітатором ядерної бойової частини, щоб створити ефект перевантаження нашої протиповітряної оборони.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?