РФ застосує восени та взимку рекордну кількість "шахедів" — Повітряні сили
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ застосує восени та взимку рекордну кількість "шахедів" — Повітряні сили

Дрон

Ця осінь та зима можуть стати рекордними за кількістю дронів-камікадзе, які  РФ застосує проти України. Лише за минулий місяць Росія застосувала проти України понад 500 безпілотників.

РФ запустить рекордну кількість дронів

Як повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат ця осінь та зима будуть рекордними за кількістю застосувань літальних безпілотних апаратів “Шахед”.

Ігнат нагадав, що лише за минулий місяць Росія застосувала проти України понад 500 безпілотників.

За 6 місяців минулого опалювального сезону було використано проти України понад 1000 "шахедів". А ми вже маємо пів тисячі лише за один місяць, - наголосив речник.

РФ готується до атак по енергоінфраструктурі

За словами представника ГУР, є інформація, що РФ проводить розвідувальні заходи по енергетичній інфраструктурі України. Тому існує загроза повторення терористичних атак.

Звичайно, Україна й до такого сценарію посилено готується. На жаль, думати, що держава-агресор відмовиться від практики терористичних ударів немає. І ми повинні серйозно до цього ставитис", - зазначив представник ГУР.

Юсов додав, що найчисельніше ракета атака РФ по Україні була зі 120 ракетами одночасно. Наразі у ворога запасів для такої інтенсивності та кількості ударів немає. Однак, за його словами, це не означає, що вони менш небезпечні та руйнівні.

Відповідаючи на питання, чи в часовому проміжку ми наближаємося до цих атак на енергетику і чи можуть вони розпочатися як минулого року (у жовтні), він зазначив, що такий сценарій цілком імовірний.

По часу ми не будемо анонсувати чи календар заводити. Але звичайно такий сценарій відпрацьовується, - сказав представник ГУР.

Наразі українська енергетика наразі успішно готується до зими. Як зазначили у британській розвідці, Україна ефективно мобілізувала свій гірничодобувний сектор для підтримки видобутку, забезпечивши безперервне постачання вугілля для теплоелектростанцій і теплових установок взимку, а також значні запаси газу, що забезпечують додатковий резерв.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?