РФ засудила українського журналіста Єсипенка до 6 років ув'язнення
Категорія
Україна
Дата публікації

РФ засудила українського журналіста Єсипенка до 6 років ув'язнення

РФ засудила українського журналіста Єсипенка до 6 років ув'язнення
Джерело:  online.ua

"Сімферепольский райсуд" на території анексованого РФ Криму оголосив вирок українському журналісту "Радіо Свобода" Владиславу Єсипенку, незаконно позбавивши його волі строком на 6 років.

Джерело: Telegram-канал омбудсмена Людмили Денісової

РФ приговорила українського журналіста до 6 років ув'язнення

Окрім цього на Єсипенка російська окупаційна влада наклала штраф у розмірі 110 тис російських рублів.

Українського громадянина Владислава Єсипенка незаконно засуджено на 6 років позбавлення волі в колонії загального режиму і штрафу в 110 тисяч російських рублів. Засуджую рішення "Сімферопольського районного суду", адже всі обвинувачення стосовно громадянина України є надуманими та мають політичне підґрунтя, а кримінальна справа є сфабрикованою, - заявила Денісова.

Окупанти звинуватили Єсипенка у незаконному перевезенні та зберіганні вибухових пристроїв.

За словами Денісової, оголошений вирок - це яскравий приклад залякування та придушення діяльності незалежних журналістів у анексованому Криму та ще одним доказом переслідування українських громадян на території півострова.

Людмила Денісова (фото - facebook.com/denisovaombudsman)

Звертаю увагу міжнародної спільноти на систематичне порушення країною-агресором прав українських громадян за політично вмотивованими обвинуваченнями, - зазначила Денісова.

Як сфабрикували справу проти Єсипенка

10 березня 2021 року співробітники ФСБ затримали журналіста "Радіо Свобода" в Сімферополі. Після чого підконтрольний окупаційній владі суд виніс рішення про тримання Єсипенка під вартою.

Журналіста звинуватили у незаконному виготовленні, переробці та ремонті вогнепальної зброї та вибухівки.

Пізніше до цих звинувачень додались ще звинувачення у шпигунстві, а також підозрі щодо зберігання вибухових пристроїв.

З'ясувалося, що Єсипенко як позаштатний журналіст співпрацював з проектом "Радіо Свобода" - "Крим.Реалії".

Дружина журналіста Катерина Єсипенко звернулась до президента України Володимира Зеленського та міжнародної спільноти з проханням допомогти зі звільненням її чоловіка.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?